Lasse Sagan har jobbet i anikvariatet i en årrekke.
Lasse Sagan har jobbet i anikvariatet i en årrekke.

– En perle av et antikvariat forsvinner fra Majorstuen etter 37 år

Majorstuen Antikvariat i Vibes gate stenger butikken etter 37 års drift. – Det er vemodig. Jeg takker for alle de fine årene. Det har vært mange gode stamkunder, sier eier Per Ivar Bangsmoen.

Publisert

– Jeg har holdt på lenge, og det har vært trivelig. Men jeg begynner å bli eldre, 75 år, og det er en tid for å slutte, sier daglig leder og eier Per Ivar Bangsmoen.

Han oppgir at det vil ta noen uker før antikvariatet stenger, men at det høyst sannsynlig skjer i løpet av sommeren.

Antikvariatet har nå opphørssalg med 50 prosent rabatt på bøker, vinyl og CDer. Antikvariatet har et godt utvalg av skjønnlitteratur, lokalhistorie, dikt, filosofi, barnebøker og en mengde plater.

For tiden er det opphørssalg på alle bøker og plater i antikvariatet.
For tiden er det opphørssalg på alle bøker og plater i antikvariatet.

– Det er trist

Anne Cathrine Voss var fast kunde i antikvariatet mange år som bibliotekar ved Fagerborg videregående. Hun kjøpte mye til skolen og mye privat derfra. Hun kommenterer på Facebook:

– En perle av et antikvariat forsvinner fra Majorstuen etter 37 år. Det er trist at slike steder stenger døra. Jeg er sikker på at det blir et stort savn.

Hyllene er stapp fulle av bøker du ikke får tak i noe annet sted.
Hyllene er stapp fulle av bøker du ikke får tak i noe annet sted.

Majorstuen antikvariat ble grunnlagt av Jan M. Claussen i 1985. Det var hans fortjeneste at Barnas Antikvariat oppsto, da lokalene vegg i vegg i Vibes gate ble ledige. Han drev Majorstuen Antikvariat med stor entusiasme og kjærlighet til bøker. Jan Claussen startet også bladet Bokvennen.

– Trist. Der har jeg handlet mye. Håper det blir eiendomsmegler eller frisør der, kommenterer en person på Facebook ironisk.

Powered by Labrador CMS