Politi og andre nødetater på plass etter skytingen natt til lørdag. Zaniar Matapour ble pågrepet vis-a-vis hotell Bristol minutter etter å ha drept to menn og skadd 21 personer.
Politi og andre nødetater på plass etter skytingen natt til lørdag. Zaniar Matapour ble pågrepet vis-a-vis hotell Bristol minutter etter å ha drept to menn og skadd 21 personer.

Ikke rettsmøte for terror- og drapssiktede Zaniar Matapour i dag. Varetektsfengsles trolig i fire uker

Politiets begjæring om varetektsfengsling for terrorsiktede Zaniar Matapour (43) blir avgjort i kontorforretning, opplyser Oslo tingrett. 43-åringen har samtykket til varetekt, som trolig blir fire uker.

Publisert

Den terrorsiktede norskiraneren har allerede varslet at han vil samtykke til politiets begjæring om varetektsfengsling.

Retten har derfor kommet til at det ikke er nødvendig å behandle spørsmålet i et rettsmøte.

Siktet for drap, terror og drapsforsøk

Oslo politidistrikt har så langt ikke opplyst hvor lenge de vil be om at Zaniar Matapour (43) blir varetektsfengslet, men etter det NTB forstår er det trolig snakk om fire ukers varetekt under de strengeste restriksjonene loven tillater.

Det er også vanlig i slik saker at siktede blir begjært holdt i full isolasjon i minst to uker.

Matapour er siktet for drap, drapsforsøk og terror etter å ha åpnet ild mot to utsteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum natt til lørdag.

To menn ble drept og over 20 skadd i skytingen. En av teoriene politiet jobber etter, er at skytingen var hatkriminalitet rettet mot homofile.

— Viktig at ingen trekker slutninger

Matapours forsvarer, advokat John Christian Elden, har så langt ikke besvart NTBs henvendelser.

Han advarer imidlertid i en SMS til TV 2 mot å trekke forhastede slutninger om motivet for skytingen.

De to mennene som ble drept, befant seg på puben Per på hjørnet.

At drapene skjedde her og ikke på nabopuben London, som ofte frekventeres av homofile, kan tyde på at handlingene ikke nødvendigvis skyldes hat mot homofile, ifølge forsvareren.

– Det er viktig at ingen trekker slutninger opp mot hatkriminalitet eller terror før saken er etterforsket, skriver Elden.

Powered by Labrador CMS