Slik ser det ut søndag ettermiddag i nærheten av utestedene London pub og Per på hjørnet som ble rammet av skyting natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Slik ser det ut søndag ettermiddag i nærheten av utestedene London pub og Per på hjørnet som ble rammet av skyting natt til lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Politisk markering og skeiv solidaritet på Rådhusplassen mandag

De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19.30. — Vi oppfordrer alle i Oslo til å komme, sier Raymond Johansen.

Publisert

— Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag, skriver de skeive organisasjonene i en pressemelding søndag.

Arrangementet mandag 27. juni, dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

To personer ble drept og 21 ble skadet i masseskytingen som var rettet mot to utesteder i sentrum 01.15 natt til lørdag.

— Vi har et valg

I en uttalelse som ble sendt fra de skeive organisasjonene søndag ettermiddag står det:

«Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.»

Oppfordrer alle til å komme

— Det vil være trygt, og jeg vil virkelig oppfordre oslofolk til å komme hit, det er en solidaritetsmarkering, og slå en ring rundt det skeive miljøet. Oslo skal vre en raus og inkluderende by, så det blir en viktig politisk markering i morgen, som den skeive begevelsen arrangerer og vi støtter selvfølgelig opp om det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NRK.

Appeller og artister

På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Artister som representerer bevegelsen skal opptre.

Politiet har gitt tillatelse til arrangementet og står for sikkerheten på Rådhusplassen. Oslo Kommune har lagt til rette for arrangementet, som vil være universelt utformet og rusfritt.

Alle som ønsker å komme oppfordres til å ta med parolene og flaggene og fargene de ville hatt i paraden som ble avlyst.

Powered by Labrador CMS