De som arrangerte den ulovlige festen i Oslo sentrum natt til lørdag kan få opptil 10.000 kroner i bot. Festdeltakerne risikerer å måtte betale 5000.
De som arrangerte den ulovlige festen i Oslo sentrum natt til lørdag kan få opptil 10.000 kroner i bot. Festdeltakerne risikerer å måtte betale 5000.

18 får bøter etter fest i Oslo sentrum. Politiet sier de nå prioriterer å rykke ut til ulovlige, private arrangementer

18 deltakere på den ulovlige festen i Oslo sentrum i natt får bøter for brudd på smittevernbestemmelsene. Politiet rykket ut etter tips om arrangementet.

Publisert

Klokka var rundt halv fire i natt da politiet rykket ut til festen i Oslo sentrum. Operasjonssentralen hadde fått tips om at festen skulle arrangeres, skriver Avisa Oslo.

Alle de 18 festdeltakerne får bøter etter brudd på smittevernbestemmelsene. De nasjonale bestemmelsene forbyr å samle mer enn ti personer i private hjem. Oslo kommune har sluttet seg til anbefalingen fra Helsemyndighetene om å unngå å ha besøk fram til 19. januar.

Politiet prioriterer ulovlige fester

Operasjonsleder Cathrine Silju ved Oslo-politiet sier til Avisa Oslo at de får mange meldinger om støy fra fester og at koronasituasjonen tilsier at oslopolitiet nå prioriterer disse meldingene.

Hun forteller videre at arrangører får opp til 10.000 kroner i bot, mens deltakere kan få bøter på opp til 5.000 kroner.

Også i Bærum måtte politiet bøtelegge festdeltakere etter en utrykning til en leilighet på Slependen. Der var leiligheten for liten til at deltakerne kunne holde en meters avstand, melder Avisa Oslo. Også disse festdeltakerne får bøter.

Powered by Labrador CMS