— Knivstikk mot halsen har et stort skadepotensiale og det er bare tilfeldigheter som gjorde at fornærmede ikke ble drept, står det i dommen fra Oslo tingrett.
— Knivstikk mot halsen har et stort skadepotensiale og det er bare tilfeldigheter som gjorde at fornærmede ikke ble drept, står det i dommen fra Oslo tingrett.

Knivstakk mann i halsen på Torshov. Nå må 25-åringen sone fem år i fengsel

Natt til lille juleaften 2019 knivstakk en 25-åring en mann i en leilighet i Nordkappgata på Torshov. Offeret ble stukket i halsen, men kniven traff to centimeter ved siden av pulsåren. Nå er 25-åringen dømt til fem års fengsel for drapsforsøk.

Publisert

En mann i 50-årene hadde englevakt da kniven unngikk pulsåren i halsen med to centimeter natt til lille juleaften 2019. Den skadde mannen ble raskt fraktet til sykehus, behandlet og utskrevet allerede to dager senere.

— Etter at politiet kom til stedet ble det funnet en kniv med blodtilsølt blad på gulvet i stuen i leiligheten. Den aktuelle kniven var en foldekniv med ca. 24,5 cm lengde i utslått tilstand og med et 11,5 cm langt blad som hadde største bredde 3 cm, står det i dommen fra Oslo tingrett.

Sint etter narkobeslag

En time etter knivstikkingen i en leilighet i Nordkappgata på Torshov ble en 25 år gammel mann pågrepet av politiet i Oslo sentrum. Nå er han i Oslo tingrett funnet skyldig i å ha knivstukket mannen i 50-årene.

Ifølge dommen var 25-åringen sint på fornærmede etter et tidligere narkotikabeslag. Begge var ruset da hendelsen inntraff. Den dømte 25-åringen er fra tidligere straffedømt flere ganger.

I dommen står det at det kun er tilfeldigheter som gjorde at den fornærmede mannen i 50-årene ikke måtte bøte med livet etter å ha blitt stukket i halsen.

Drapstruet fengselsbetjent

— Knivstikk mot halsen har et stort skadepotensiale og det er bare tilfeldigheter som gjorde at fornærmede ikke ble drept. Fornærmede ble påført en fysisk skade som har resultert i et skjemmende arr på halsen og psykiske traumer som følge av hendelsen, skriver tingretten

Da han satt varetektsfengslet etter knivstikkingen, truet han med å drepe en fengselsbetjent. Han utførte også hærverk ved fire anledninger til en samlet verdi av 9.950 kroner, noe han må erstatte.

I tillegg til fem års fengsel må 25-åringen også betale 150.000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen i 50-årene.

Straffen er en tilleggsstraff til en tidligere dom og er i tråd med aktors påstand. Mannen erkjente straffskyld for trusler og hærverk, men ikke for drapsforsøk.

Powered by Labrador CMS