Det er for tiden 54 medarbeidere på 25 institusjoner som er smittet med covid-19. Her Akerselva sykehjem.

Nytt koronadødsfall på sykehjem

En beboer ved Akerselva sykehjem i Oslo som var syk med covid-19, døde torsdag.

Publisert

Totalt er 38 beboere døde med koronasmitte på sykehjem i Oslo, skiver Oslo kommune i en pressemelding.

– Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien. Snittalderen på beboerne på sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, sier direktør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

Høyeste antall smittede i Oslo

Det er registrert 241 smittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste tallet på smittede som er registrert på ett døgn i Oslo siden pandemien startet.

– Dessverre merkes også smitteøkningen i Sykehjemsetaten, hvor det i går ble registrert covid-19 hos åtte nye medarbeidere og to pasienter med korttidsopphold på helsehus. Å få ned smittepresset i byen er det viktigste bidraget hver og en av oss kan gjøre for å beskytte de sårbare gruppene, sier Jagmann.

Det er for tiden 54 medarbeidere på 25 institusjoner som er smittet med covid-19. 165 medarbeidere er i karantene. Fire beboere på sykehjem i Oslo er smittet med covid-19.

Strengere besøksregler

Sykehjemsetaten viderefører de tiltakene som er innført og innfører et nytt tiltak.

Personer bør ikke komme på besøk på helsehus og langtidshjem, hvis de innenfor de siste ti dager har vært nærmere enn én meter til personer over 13 år i sosiale sammenhenger, utover personer man bor sammen med. Det skal heller legges til rette for digitale besøk.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS