Ingenting smaker så godt som gulrøtter rett fra jordet.
Ingenting smaker så godt som gulrøtter rett fra jordet.

Små og store høstet grønnsaker og frukt under familiedagen i Geitmyra Skolehage

— Familiedagen i Geitmyra har vært avholdt i rundt 25 år, forteller Tore Faller, som er leder for Oslo kommunale skolehager. I år som i fjor var dagen en suksess for store og små.

Publisert

Som tidligere år kunne barn og voksne også denne høsten være med på å presse byens ferskeste og mest ureiste eplesider, spa opp poteter til søndagsmiddagen, og kjøpe honning, planter og matretter laget av grønnsaker høstet direkte fra åker’n.

Alt dette skjedde i Geitmyra Kommunale Skolehage på Sagene denne helgen.

Grenseløse grønnsaker og urter

— Hageselskapet har også en egen parsell hvor de i år har testet ut dyrking av prydblomster, og besøkende på familiedagen kunne kjøpe blomsterbuketter herifra, fortalte, Frøydis Hauge, leder i Hageselskapet i Oslo.

Leder av Hageselskapet i Oslo, Frøydis Hauge.
Leder av Hageselskapet i Oslo, Frøydis Hauge.

Frøydis Hauge har vært primus motor for arrangementet i en årrekke. Hageselskapet har en egen parsell i Geitmyra Skolehage, hvor de i år har testet ut dyrking av prydblomster.

Norges største skolehage åpnet i 1909

Besøkende på familiedagen kunne kjøpe blomsterbuketter direkte fra parsellen.

Prosjektet "Grenseløse Grønnsaker og Urter", som Hageselskapet var med på å starte, og som engasjerer en gruppe kvinner fra hele verden, solgte planter.

— I samarbeid med skolehagen står også damene over grytene og selger varmende suppe laget med ureiste grønnsaker og urter, forteller Susana Pereira.

Hun jobber til daglig som gartnerassistent på Geitmyra og er også en av drivkreftene i den internasjonale gjengen.

Mange ivrige små hender plukker poteter rett opp fra jorda i Geitmyra Kommunale Skolehage.
Mange ivrige små hender plukker poteter rett opp fra jorda i Geitmyra Kommunale Skolehage.

Nytt av året er at SOS Barnebyer, som har parsell på Geitmyra, inviterer alle til å besøke en solsikkejungel i full blomst som de har dyrket frem. Der blir det selvplukk av solsikker, lykkehjul og rebusløp.

Geitmyra Kommunale Skolehage ble etablert i 1909 og er Norges største skolehage. I 2020 var det 53 skoler i Oslo med skolehageaktivitet på 37 forskjellige steder, hvorav 16 skoler var på Geitmyra. Interessen for skolehager har vært økende de siste årene med mange nyetableringer rundt i byen.

Powered by Labrador CMS