Kolonistene ved Hjemmets kolonihager på Bjølsen har unnagjort siste forberedelser. Nå er de klare til å ønske velkommen til en hagefest bestående av noe for alle og enhver.
Kolonistene ved Hjemmets kolonihager på Bjølsen har unnagjort siste forberedelser. Nå er de klare til å ønske velkommen til en hagefest bestående av noe for alle og enhver.

Her startet Sigrid og Girl in Red karrierene sine før berømmelsen tok dem. I dag er det fest

Lørdag inviterer Hjemmets kolonihager på Bjølsen for tredje gang til en storstilt hagefest. Lokal mat og drikke akkompagneres av flere spennende innslag fra scenen i hagens sentrum, som både Sigrid og Girl in Red gjestet tilbake i 2017.

Publisert

I år har Hjemmets kolonihager på Bjølsen 110-års jubileum. Det var i sin tid Ole Sundbø, direktør i ukebladet «Hjemmet», som i 1912 tok initiativ til etableringen for sine ansatte.

Jubileet skal markeres lørdag, i form av en større hagefest. På programmet finner man blant annet bruktmarked, livemusikk gjennom hele dagen, rebus tilpasset både store og små, servering av grillmat fra Strøm-Larsen, empanadas fra Fernandos Empanadas og øl fra Sagene Bryggeri, samt utedisco.

Et sammensatt program

Tidligere har det blitt avholdt hagefest i 2017 og 2018. Bruktmarkedet går lenger tilbake i tid, og nytt for året er at de avvikles samtidig.

Festivalgeneral Hilde Vangstad forteller at hagebyen og dens kolonister ser frem til å arrangere hagefest igjen.

Hagefesten er populær både for dens kolonister og andre besøkende.
Hagefesten er populær både for dens kolonister og andre besøkende.

— Vi gleder oss til å vise frem hagen vår, og til å ha en herlig dag sammen og som vertskap for alle som besøker oss denne dagen. Det har vært vanskelig for et sosialt fellesskap som vår kolonihage ikke å kunne møtes i pandemiårene vi har bak oss, sier Vangstad.

Med plassen ved hagebyens forsamlingshus som base, begynner festen klokka 16. I tur og orden vil Tore Hauge, Krissy Mary, Jørund Vålandsmyr, Hanne Kolstø, Kenneth Ishak, og Dj Toshybot og Dj Sloth presentere ulike innslag fra den lille, gulmalte scenen på området.

Det er den samme scenen som artistene Sigrid og Girl in Red gjestet da den første hagefesten fant sted.

— Lav hipsterfaktor og mye trivsel

I alt finnes det 109 parseller i hagebyen. Flere av disse, markert med et gult flagg, vil være mulig å besøke.

Girl in Red opptrådte under hagefesten i 2017.
Girl in Red opptrådte under hagefesten i 2017.

Én av dem er Portveien 2, kjent fra barne-tv-serien med samme navn som ble sendt på NRK mellom 1985 og 1987.

— På arrangementene våre hører vi ofte at unge synes det er så hyggelig å møte vertskap og servitører i alle aldre, og det er lav hipsterfaktor og mye trivsel. Mange er også overrasket over at hagen er åpen for alle. Hit kan man komme for å leke på lekeplassen, spille bordtennis, ta med mat og drikke og kose seg på plassen som er hagens sentrum, eller bare gå rundt og se på mangfoldet av hager og hytter, sier Vangstad.

Powered by Labrador CMS