Veslemøy Pedersen (42) og Fabien Chaon (38) la merke til at det røde huset i Torshovparken hadde stått tomt i lang tid. Dette ga dem en ide.

Veslemøy og Fabien har drevet populær kafé i Lillomarka. Nå utvider de konseptet til Torshovparken

Fra den første helgen i april kan du få både wienerbrød, ostepai, kaffe og kakao fra det lille, røde huset i Torshovparken. — I den parken er det lite som skjer ellers, så det er hyggelig å kunne bidra med litt liv, forteller Veslemøy.

Publisert

Veslemøy Pedersen (42) og Fabien Chaon (38) har drevet serveringssted i marka i ett års tid. Fra Krutthuset i Lillomarka har de servert kaffe, kakao og bakster av flere ulike sorter.

Nå har paret planer om å utvide serveringsstedet til byens urbane strøk. Fra og med den første helgen i april kommer Veslemøy og Fabien til å servere god mat og drikke fra det lille, røde huset i Torshovparken.

Får låne huset som prøveprosjekt

— Vi har pratet en del med folk når vi har ryddet og vasket huset. Det virker som folk er positive til dette, så vi gleder oss til å bli kjent med dem, forteller Veslemøy.

Skolebrød, blåbærmuffins, wienerbrød og ostepai er bare noe av det som står på menyen til Veslemøy og Fabien. Menyen er den samme som i Lillomarka, men hvorfor endre noe som allerede er en suksess?

Det var ikke tilfeldig at det var dette huset paret endte opp med.

— Fabien har spilt kulespillet petanque i Torshovparken lenge, og så at huset alltid sto tomt. Da tenkte vi det hadde vært fint å gjøre noe med huset. Vi spurte bydelen og fikk lov til å låne det som et prøveprosjekt frem til sommeren, forklarer Veslemøy videre.

Dermed blir det to kafeer på paret frem til utgangen av juni.

— Lett å gjøre små, hyggelige ting

— Torshov er et veldig fint område som vi begge er veldig glade i. Akkurat i den parken er det lite som skjer ellers, så det er hyggelig å kunne bidra med litt liv.

Veslemøy og Fabien kan fra april servere både småbakst, vafler, croissant, wienerbrød, ostepai, kaffe og kakao. Alt er selvfølgelig hjemmelaget.

Duoen er ikke ferske i serveringsbransjen, med både Krutthuset i Lillomarka og en tidligere restaurant på St. Hanshaugen fra før. Da de startet servering på Krutthuset i mars i fjor var det av samme grunn som at de nå etablerer seg på Torshov.

— Vi er mye i skogen og syntes det var trist at lokalet ikke var åpent. Så vi tok tak siden det sto så tomt, sier Veslemøy.

— Det er fint å gjøre noe for lokalbefolkningen, og det er lett å gjøre små, hyggelige ting.

Powered by Labrador CMS