Slik ser den tysk-norske skolen for seg fasaden til den nye skolen.
Slik ser den tysk-norske skolen for seg fasaden til den nye skolen.

Den tysk-norske skolen flytter fra Bislett til Sagene

Den tysk-norske skolen i Oslo fyller 40 år i år, og til neste år flytter skolen og barnehagen til Myrens Verksted på Sagene.

Publisert

Det som i 1980 startet som Den tyske skolen med ti barneskoleelever, har utviklet seg til en skole og barnehage med rundt 320 elever og 85 barnehagebarn fra 30 forskjellige nasjoner. Tilholdsstedet har vært Sporveisgata på Bislett.

Men veksten de siste årene har tvunget fram behovet for større lokaler, og skolen har derfor inngått en avtale med Myren Eiendom AS om leie av lokaler i Sandakerveien 24D, på Myrens Verksted.

Her, på Myrens verksted, vil den nye skolen ligge.
Her, på Myrens verksted, vil den nye skolen ligge.

– Skolen og barnehagen ser fram til å flytte inn i grønne omgivelser ved Myraløkka på Sagene – en bydel med gode oppvekstsvilkår og et flerkulturelt miljø som vi håper å kunne bidra positivt til, sier Sezer Subasi, styremedlem og pressekontakt, i en pressemelding.

De yngste elevene først

Tomten ligger idyllisk til ved Akerselva, og dagens parkeringsplass vil etter hvert erstattes av lekeapparater, ballbinge, benker og trær.

I første omgang flytter barnehagen og 1.-4. klasse inn sommeren 2021. Det søkes parallelt om regulering av tomten til resten av skolen. Denne prosessen er ventet å ta to til fire år.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS