Under en rutinekontroll av russebusser i fjor vår brukte en 19-åring skjellsord mot en politistudent. Det endte med dom og saftig bot i Oslo tingrett.

- Jævla idiot, sa russ (19) til politistudent på Manglerud. Det kostet 19-åringen dyrt

— Din jævla idiot. Fy faen, så dum du er, skal rullesjefen (19) på russebussen ha sagt til politistudenten i en kontroll på Manglerud. Saken endte i retten og rullesjefen er nå dømt for å forulempe politiet.

Publisert

Natt til 31. mai i fjor hadde politiet en rutinekontroll av russsebusser ved Manglerud T-banestasjon.

Ved én av bussene avdekkes forhold som gjør at sjåførens førerrett blir inndratt på stedet. Det fører til stor frustrasjon hos russen ombord i bussen.

— Aggressiv stemning i bussen

Blant de som befant seg på bussen var en 19 år gammel "rullesjef", som i Oslo tingrett erkjente at han var påvirket av alkohol. Imidlertid mente han han ikke hadde drukket så mye at han var overstadig beruset.

I kontrollen deltar en politistudent. Han er den som har mest kontakt med den 19 år gamle rullesjefen i bussen.

— Politistudenten forklarte at det ble aggressiv stemning etter at det ble klart at bussen ikke fikk kjøre videre. Ifølge politistudenten var det særlig tiltalte og en av de andre medpassasjerene som aktivt bidro til å eskalere situasjonen, skriver tingretten i sin dom.

Ifølge forklaringen fra politistudenten skal han ha forsøkt å roe ned 19-åringen ved å forklare at ingen ombord i bussen hadde gjort noe galt, men at sjåføren ikke hadde lov til å kjøre videre.

Nektet å oppgi personalia

19-åringen skal da ifølge dommen ha kalt politistudenten "jævla idiot".

Da politistudenten opplyste om at et slikt utsagn vil bli fulgt opp av en anmeldelse, skal 19-åringen ha lagt til; "fy faen, så dum du er".

I sin forklaring i retten fortalte 19-åringen at han ikke husket ordrett hva han sa, men avviste ikke at han hadde brukt skjellsord og nedsettende uttrykk mot politistudenten.

Ifølge politistudenten ba han 19-åringen også om å oppgi personalia etter utskjellingen. Da skal rullesjefen på russebussen ha bedt om å få vite lovhjemmelen for å kreve det.

— Retten finner ikke grunn til å betvile politistudentens forklaring, som også ble bekreftet av politibetjent NNs forklaring, heter det i dommen fra tingretten.

Dermed blir 19-åringen dømt for både å ha forulempet politiet samt å ikke oppgi personalia. Han slipper å betale saksomkostninger, men dømmes til å betale en bot på 13.000 kroner.

Powered by Labrador CMS