Beboer Runar Nørstad har fanget en bil med kamera. Den kjører opp på plenen og unngår bommen som nylig ble satt opp i Vekterveien på Manglerud. Farlige situasjoner kan oppstå, frykter beboerne.
Beboer Runar Nørstad har fanget en bil med kamera. Den kjører opp på plenen og unngår bommen som nylig ble satt opp i Vekterveien på Manglerud. Farlige situasjoner kan oppstå, frykter beboerne.

Søndag meldte vi om farlig hull i veien på Manglerud. Mandag formiddag ble hullet tettet

Hullet etter en sperrestein ved en ny bom på Manglerud, dannet et farlig hull i veidekket. Etter at VårtOslo skrev om hullet søndag, har kommunen asfaltert. Men bilene fortsetter å kjøre ulovlig.

Publisert

Sperresteinen, eller betonggrisen som de ofte blir kalt, var plassert ut i Vekterveien på Manglerud. I første omgang forhindret den syklister i å passere den nye bommen uhindret.

Steinen ble deretter flyttet opp på fortauet, denne gangen for å hindre at bilister skulle kjøre utenom bommen. Da ble det værende et hull etter steinen i veien. Hullet ble ekstra farlig for syklister etter snøfallet i forrige uke.

Søndag sa Runar Nørstad, styreleder i Skråningen borettslag, at bommen enten bør fjernes eller åpnes fordi biler og syklister uansett tar seg til rette og skaper farlige situasjoner.

— Beboere frykter en alvorlig ulykke

Til VårtOslo understreket Nørstad at mange barn ferdes i området rundt bommen. Den er satt opp ved et gangfelt-kryss som både er skolevei og et gangfeltet mange barn bruker til og fra akebakke og skøytebane.

Nå skriver Nørstad i en epost til VårtOslo at hullet etter betonggrisen ble fylt og asfaltert mandag formiddag.

Han mener kommunen nå må få satt en stopper for alle som kjører forbi bommen, på fortauet og på plenen, på begge sider av veien.

— Beboere i området frykter en alvorlig ulykke som følge av den ulovlige kjøringen, skriver han.

Fanget bil med kamera

Nørstad mener det er bra at Oslo kommune reagerer og tetter farlig hull i veien, og sørger for at også syklister kan ferdes trygt.

— Dette burde imidlertid vær gjort samtidig som den ene sperresteinen ble flyttet for mange dager siden, fordi den var feilplassert. Å forlate et så stort hull i veien, er direkte ansvarsløst. Her kunne det fort ha skjedd en alvorlig sykkelulykke, skriver Nørstad i eposten.

Tirsdag denne uka så han en bil som kjørte mot bommen.

— Jeg hoppet av sykkelen og fikk filmet litt av kjøreturen på kommunens plen … skriver Nørstad.

Powered by Labrador CMS