Manglerud politistasjon har fått to nye elbiler etter å ha testet den første i ett år.
Manglerud politistasjon har fått to nye elbiler etter å ha testet den første i ett år.

Slik er erfaringene med elbilen Manglerud politistasjon har brukt i ett år

I fjor fikk Oslo politidistrikt sin første elbil. Den er nå blitt testet ut av Manglerud politistasjon, som rett før jul fikk ytterligere to elbiler i tjeneste.

Publisert

— Erfaringene med den elektriske patruljebilen har vært gode. Jeg ser for meg at dette er en bil som er bra i de store byene, sier Morten Østraat til Politiforum.

Østraat er leder for Oslo politidistrikts Enhet øst, der Manglerud politistasjon sorterer under. I rundt ett år har stasjonen testet en Mercedes eVito.

Har fortsatt flere fossilbiler

— Vi har testet utenfor byer også, men det er ingen god løsning for distrikts-Norge, som har større kjøreavstander enn vi har. Det har spesielt med rekkevidden på elbiler å gjøre, mener Østraat.

Manglerud politistasjon har lading i kjelleren og Østraat forteller at de også har hurtigladekort på bensinstasjon.

— Hvis det ikke er nok strøm på bilene har vi latt bilen stå, og patruljen har tatt en annen bil. Disse el-bilene kommer i tillegg til de bilene vi allerede har. Vi har ikke byttet ut biler med disse elbilene, sier han til Politiforum.

— Om få år ikke mulig å få bensin og diesel

Nå har Manglerud politistasjon supplert med yterrligere to elektriske biler. Østaat tror ikke det er noen vei utenom utstrakt elbilbruk i politiet om få år.

— Det kommer elbiler med bedre rekkevidde, bedre infrastruktur for lading og et bedre og bredere sortiment på kjøretøy. Om noen år er det ikke mulig å få bensin og diesel, og da må vi over på strøm, sier lederen for Enhet Øst i Oslo politidistrikt.

Powered by Labrador CMS