Skullerud vannrenseanlegg i skogen ved Skullerud
Vannet fra Skullerud vannbehandlingsanlegg, som viste to skitne prøver, er nå klart til å drikke, melder vann- og avløpsetaten.

Kokevarselet opphører. Vannet syd i byen er nå trygt å drikke

De siste dagene er det tatt 158 ekstraordinære drikkevannsprøver. Etter forurensninger i de to første prøvene, har det ikke vært noen nye funn.

Publisert

Torsdag 18. juli ble det sendt ut kokeanbefaling til beboere i bydel Søndre Nordstrand og deler av bydelene Nordstrand og Østensjø. 

Årsaken til kokeanbefalingen var funn som kunne indikere forurensing i drikkevannet ved Skullerud vannbehandlingsanlegg.

− Etter flere nye vannprøver og en grundig gjennomgang av vannbehandlingen og distribusjonen, har vi ikke gjort ytterligere funn av forurensing i drikkevannet. Med bakgrunn i dette opphører kokeanbefalingen og vannet er trygt å drikke, sier kommunikasjonssjef i vann- og avløpsetaten, Jean-Yves Gallardo.

100.000 varslet

Rundt 100 000 innbyggere var berørt av kokeanbefalingen i Oslo. Alle berørte er varslet om dette på SMS/e-post.

I én rutineprøve tatt ved Skullerud vannbehandlingsanlegg mandag 15. juli ble det funnet avvik i vannkvaliteten. Resultatet var klart onsdag 17. juli, og det ble umiddelbart tatt omprøver. I en av disse omprøvene var det indikasjoner på funn av indikatorbakterier på torsdag 18. Juli.

Ingen nye funn

Fra onsdag 17. juli til og med søndag 21. juli, har VAV tatt 158 ekstraordinære drikkevannsprøver. Etter funn i de to prøvene på onsdag, har det ikke vært noen nye funn.

Alle funnene har vært i tilknytning til Skullerud Vannbehandlingsanlegg. Det er ikke gjort funn på ledningsnettet. Vann- og avløpsetaten går nå tilbake til ordinære rutineprøver,

Powered by Labrador CMS