Oslo 20240602. KFUM Oslos Haitam Aleesami jubler for sin 2-2 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM og Sandefjord på KFUM Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KFUMs Haitam Aleesami jubler for sin 2-2 scoring og utligning mot Sandefjord. Og det skulle bli enda flere scoringer på Ekeberg.

Målkalas og rødt kort da KFUM tok i mot tabelljumbo Sandefjord på Ekeberg

Ved pause sto det 0-0 mellom hjemmelaget Kåffa og gjestene fra Vestfold. Eneste drama var et rødt kort. Men i andre omgang skulle det bli alt annet enn måltørke da Sandefjord kjempet heroisk med ti mann.

KFUM hadde de største og fleste sjansene de første 45 minuttene mot Sandefjord. Men ingen av lagene hadde klart å score da dommeren blåste for pause.

Det mest dramatiske var at bortelaget fikk Stian Kristiansen utvist for det dommeren mente var en nedriving av KFUMs Remi-André Svindland, som var i god posisjon til å sette ballen i mål.

Kåffa opp i ledelse

Først i det 65. minutt løsnet det for oslolaget som har overrasket de fleste med å plukke poeng jevnt og trutt i den øverste divisjonen.

Mame Mor Ndiaye ga KFUM ledelsen 1-0 med et hodestøt etter målgivende fra  Jonas Hjorth.

Men ledelsen skulle ikke vare lenge mot et Sandefjord som kjempet heroisk videre med ti mann.

Knapt to minutter senere, i det 67. minutt, utlignet Sandefjord ved Simon Amin etter en forsvarsglipp i Kåffa-forsvaret.

Med stillingen 1-1 og halvspilt 2. omgang skulle det vise seg at målene fortsatte å trille inn på Ekeberg.

– Hårreisende

Noen minutter senere snappet Eman Markovic ballen fra KFUMs forsvarsspillere, og foran mål scoret han sikkert 2-1. Tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami sørget imidlertid for utligning til 2-2.

Oslo 20240602. Hjemmepublikummet under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM og Sandefjord på KFUM Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Hjemmepublikummet på Ekeberg fikk se et bortelag som slåss seg til poeng med ti mann i mesteparten av kampen.

Etter kampslutt var KFUM-trener Johannes Moesgaard svært skuffet.

– Det er hårreisende fra vår del. Alt gjøres riktig. Vi tar ledelsen med én mann mer. På det første baklengsmålet må Emil (Ødegaard, målvakt) ta kjempekritikk, mener Kåffa-treneren.

– Det holder ikke når vi skal styre sånne kamper. Det er katastrofalt. Det koker altså så voldsomt med det vi leverte. Vi tar ett poeng, men det er uholdbart, sa Moesgaard.

Med i overkant av ti minutter igjen var KFUM noen få millimeter fra å score 3-2, men i stedet var det Sandefjord som tok ledelsen.

Uten seier hjemme på Ekeberg

Kort tid før slutt sørget imidlertid Simen Hestnes for at det heseblesende oppgjøret endte 3-3.

Dermed klatrer Sandefjord opp på ni poeng. KFUM har på sin side fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen.

Oslo 20240602. KFUM Oslos Håkon Hoseth etter eliteseriekampen i fotball mellom KFUM og Sandefjord på KFUM Arena.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Flere enn KFUMs Håkon Hoseth klør seg nok i hodet etter uavgjort mot et lag med ti mann på banen i størstedelen av kampen.

Ved utvisningen ti minutter før pause mistet KFUMs Stian Kristiansen ballen i farlig posisjon, og midtstopperen grep tak i venstrebeinet til en fremadstormende Remi André Svindland.

Kristiansen fikk dermed marsjordre, og på det påfølgende frisparket traff vertene stolpen igjen. Like før utvisningen lå Kristiansen nede med en hodeskade.

- Vi scorer tre med ti mann

– I forbindelse med det første gule kortet, så skal han ha to frispark først. Han blir holdt igjen av to spillere. Hvis Kristiansen fikk direkte rødt, så spiller ikke det noen rolle, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

– Det første baklengsmålet er litt irriterende, men vi scorer tre mål med ti mann. Det er bra. Likevel blir det en liten nedtur når vi leder 3-2, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.

Fem minutter før pause fikk Svindland en stor sjanse på åpent mål, men Sandefjord slapp nok en gang med skrekken.

– Sånn er det. Vi må vise karakter, og så skal vi vinne denne kampen, sa Sandefjord-assistent Andreas Tegström til TV 2 i pausen.

Etter sidebyttet kom det hele seks nettkjenninger på Ekeberg. Sist gang lagene møtte hverandre var tilbake i 1. divisjon i 2019. Også da endte det 3-3.

Petter Nosa Dahl vandret ned langs venstresiden før han fant Johannes Hummelvoll Nuñez foran mål. Spissens avslutning ble stanset av Hugo Keto.

Drøye tjue minutter ut i kampen traff Nosa Dahl metallet etter et innoversvingt frispark.

– En eventyrsjanse, sa TV 2s fotballekspert Marius Skjelbæk om KFUMs mulighet.