Ekebergsletta kan få statlig vern.
Ekebergsletta kan få statlig vern.

Byrådet vil ha statlig vern av Ekebergsletta

Byrådet vil at Ekebergsletta skal sikres som statlig friluftsområde, og ber om at regjeringen bevarer sletta for fremtiden.

Publisert

Bystyret ba i 2016 byrådet om å verne Ekebergsletta som landskapsvernområde etter kulturminneloven eller naturmangfoldloven. Det viser seg å ikke være mulig. Dermed ønsker byrådet nå at regjeringen gjør området til statlig friluftsområde, skriver Dagsavisen.

– Vi ønsker at området blir sikret som statlig friluftsområde. På denne måten vil Oslos innbyggere få en mye større trygghet i at dette området kan fortsette å være en stor grønn lunge for hovedstadens innbyggere i uoverskuelig fremtid, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, til Dagsavisen.

Beskyttes mot endring

Statssekretær Maren Hersleth Holsen (V) skriver i en epost til Dagsavisen at de har hatt flere møter med Oslo kommune om saken de siste årene.

– Vi har sagt til Oslo kommune at de kan forsøke å sikre sletta som «statlig sikret friluftsområde». Slik vil bruken av kunne fortsette som i dag, samtidig som området er beskyttet mot omdisponering. Kommunen sa da til oss at de ville vurdere denne løsningen, men vi har ikke fått noen tilbakemelding på dette.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS