Paris, Frankrike 20240803. Markus Rooth konkurrerer i 1500m tikamp friidrett på Stade de France under sommer OL i Paris 2024.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Det skulle bli en østkantgutt fra Oslo som tok Norges første gull i Paris-OL da Markus Rooth (22) ble olympisk mester. Snart venter nye utfordringer.

OL-helten fra Lambertseter overrasker: – Et kupp

Markus Rooth har fått en mulighet han ikke kan si nei til. Det gjør at 22-åringen må legge om planene.

Publisert

Tikjemperen Markus Rooth er invitert til Diamond League-stevnet i Zürich den 5. september. Der skal Lambertseter-gutten konkurrere i lengde.

22 år gamle Rooth ble under OL i Paris den yngste til å vinne tikampøvelsen i et OL siden 1980. I Sveits skal han blant annet opp mot sveitsernes egen tikamphelt, Simon Ehammer.

Ehammer tok i Paris en 4.-plass i konkurranse med Rooth.

Lengde er kanskje Rooths beste individuelle øvelse, og i EM i Roma i juni ville 8-metersmannen også ha kvalifisert seg til lengdefinalen om han hadde stilt til start.

Fornøyd arrangør

Konkurransen på Letzigrund stadion i utkanten av Zürich sentrum, blir Rooths debut i Diamond League i en individuell øvelse.

Arrangøren skriver at denne invitasjonen kan regnet som «et skikkelig kupp» av stevnedirektøren Andreas Heidiger.

Nevnte Ehammer innehar stevnerekorden med 8,45 meter, men må regne med knallhard konkurranse fra greske Miltiadis Tentoglou, som tok gull i lengde i både OL i Tokyo og OL i Paris og som har årsbeste i verden med sine 8,65.

Gjorde helomvending

Rooth har ikke konkurrert siden han sikret seg tikampgullet på Stade de France den 4. august. 

I utgangspunktet var sesongen over etter OL, for Lambertseter-gutten, som hadde siktet seg inn på en rolig sensommer med kostholdsplanen lagt til side.

– Det er sikkert noen som vil synes at det er urettferdig. Men når jeg blir invitert, må jeg ta den muligheten, sier Rooth til NRK.

– Egentlig trudde jeg at jeg aldri skulle få den muligheten som mangekjemper, legger han til.

Powered by Labrador CMS