Oslo Science City er Norges første innovasjonsdistrikt.

Oslo kan få innovasjonsdistrikt på Gaustad. – Vi må gripe muligheten

Noen av verdens beste arkitekter og Norges mest erfarne byutviklere har gjennomført en mulighetsstudie for Oslo Science City, mellom Gaustad og Blindern.

Publisert

Byer over hele verden utvikler innovasjonsdistrikter. Næringsliv og oppstartmiljøer kobles sammen med sterke universiteter og forskningsinstitutter for å stimulere innovasjon og skape nye arbeidsplasser.

Oslo Science City skal bidra til å posisjonere Norge internasjonalt som en ledende kunnskapsnasjon. For første gang gjøres en samlet vurdering av de fysiske forutsetningene for å utvikle et verdensledende innovasjonsdistrikt midt i Oslo.

– Vi må gripe muligheten

– Studien som nå legges frem viser hvilke muligheter som ligger foran oss. De må vi gripe! Gjør vi det på den god måte, vil det styrke Oslos internasjonale posisjon som kunnskapshovedstad. Her er det et stort potensial for å utvikle både ny kunnskap, nye løsninger og bærekraftige arbeidsplasser, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Mulighetsstudien viser at det ligger godt til rette for å skape et ledende innovasjonsdistrikt med næringsliv, tusenvis av nye arbeidsplasser, boliger og attraktive kultur- og bylivsfunksjoner i dette området.

Oslo Science City ligger ved Universitetet i Oslo, Forskningsparken og Oslo universitetssykehus. Her holder 300 oppstartsbedrifter, 7.500 forskere og 30.000 studenter til i dag. Også forskningsinstituttene SINTEF, Norges Geotekniske Institutt og Oslo Cancer Cluster ligger her.

Powered by Labrador CMS