– Jeg er rasende, og det mange andre også: Jeg synes det er rart vi ikke tar til gatene. Hvorfor tåler vi dette her? spør Cecilie Schübeler-Mogstad Sandell.
– Jeg er rasende, og det mange andre også: Jeg synes det er rart vi ikke tar til gatene. Hvorfor tåler vi dette her? spør Cecilie Schübeler-Mogstad Sandell.

Cecilie var rasende over de høye strømprisene og hengte opp dette banneret på Nordberg-verandaen til jul

Cecilie meldte seg samtidig ut av Høyre og hengte opp et tolv meter langt banner som sier: «Ingen julebelysning her i år! Strømprisene skal avgjøres i Norge, ikke i EU!»

Publisert

Vanligvis er denne lange verandaen fullpyntet med julelys. Da blir det jul i Nordbergveien. Men i år ble det ikke sånn.

– Jeg mener det er feil med et Acer-regelverk som gjør at vi blir leilendinger under EU og som gjør at EU-lovene får forrang for norsk lov. Jeg har advart i flere år mot det sammensuriet av suverenitetsavståelse som politikerne nå har gjennomført, sier Cecilie Schübeler-Mogstad Sandell.

– Det er ikke bare de svakeste og uføre som rammes av de høye strømprisene. Nå synes det med all mulig tydelighet at vi sitter i en kjempeknipe. Jeg frykter at vi vil få en nyfattigdom som vi ikke har sett i Norge siden 1930-tallet.

– Jeg er rasende

– Vi kan ikke selge mer strøm enn det vi trenger selv. Vi må ha et tak på prisen her i Norge, mener Sandell.

Hun forteller at hun daglig leser om folk som sitter hjemme og fryser og om barnerom som er så kalde at barna ikke kan ha venner på besøk. – Også næringslivet sliter med strømregningene. Gartneriene har begynt å stenge ned og kaste.

– Jeg er rasende, og det mange andre også: Jeg synes det er rart vi ikke tar til gatene. Hvorfor tåler vi dette her? Jeg tror ikke politikerne som har vedtatt dette kan ha sett de fulle konsekvensene av hva de har vedtatt og gjort til norsk lov.

Meldte seg ut av Oslo Høyre

Den 1. desember meldte hun seg ut av Oslo Høyre. – Jeg sendte et brev til Høyre sentralt hvor jeg skrev hva jeg mente. Jeg postet det også på alle Høyres grupper på Facebook og besvarte spørsmål og kommentarer, før jeg forlot gruppene.

– Høyre er ikke det samme partiet jeg kjenner fra 80-tallet. Det er blitt hyperkapitalistisk. Før tok partiet hensyn til både de svake gruppene og næringslivet. Nå tjener de ikke lenger fellesskapets beste. Langt mindre evner de å se konsekvensene av egne beslutninger. Det samme gjelder deler av AP og Venstre, mener hun.

Skal ikke være Europas batteri

Nå lurer Cecilie på hva som vil skje om vi får en iskald vinter på 20 kuldegrader. Hun er blitt mer og mer overbevist om at det ikke tjener oss å være med i EU.

– Hvis vi får en sommer hvert 30 år som er tørr, da får vi heller rasjonere. Vi har ikke behov for å importere strøm. Vi er selvforsynte. Vi skal ikke være Europas batteri. Vannkraften vår skal tilpasses norske forhold og norsk industri, mener hun.

– Jeg tror ikke Støre vet hva han skal gjøre nå, og jeg er redd det vil komme midlertidige tiltak som vil sette grupper opp mot hverandre. Dette er en politisk katastrofe. Jeg håper banneret kan bli til en aksjon med paroler som popper opp både her og der.

Powered by Labrador CMS