— Det er rett ved der alle går, og de virker ganske tamme siden de ikke piler av gårde, forteller Elin Røsnes om rottene.

Her kryr det av rotter på T-banestasjonen. — Ekkelt

Det er ikke bare fuglene som forsyner seg av fuglematen på denne T-banestasjonen. Nå håper Sporveien at alle reisende slutter å legge ut frø, nøtter, smuler og annen mat. — Dette er en utfordring som har vart over tid, sier Sporveien.

Publisert

På Storo har det siden begynnelsen av april vært flere rotter på T-banestasjonen. Ifølge Sporveien er dette en stasjon hvor det ofte observeres rotter.

Det er ikke uvanlig å se rotter på T-banestasjonene rundt omkring i byen. Rotter er nattdyr, så det å se så mange som Elin Røsnes gjorde midt på lyse dagen, er litt utenom det vanlige.

— De virker ganske tamme

— For noen uker siden så jeg en stor rotte på plassen. Nå telte jeg opp til 11 rotter på stasjonen, forteller Røsnes til VårtOslo.

— Det er ekkelt. De er rett ved der alle går, og de virker ganske tamme siden de ikke piler av gårde. De stortrives der, virker det som.

Røsnes forteller at det gjerne er mye fuglemat å se på plassen. Dette er nok en av grunnene til at rottene trives så godt på Storo stasjon.

11 rotter kunne Elin Røsnes telle da hun tok bilder av rottene på Storo T-banestasjon.

— Noe vi ikke ønsker

— Det legges ofte ut mat på stasjonen. Det er nok tiltenkt fugler, men det blir også fristelser for rottene, som titter fram, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby, til Avisa Oslo.

— Dette er en utfordring som har vart over tid, forteller Østby.

Nå oppfordrer hun folk til å slutte å mate fugler og andre dyr på byens T-banestasjoner. Gode reiseopplevelser betyr stasjoner uten søppel og skadedyr, forklarer Østby.

— Det er nok godt ment og snilt gjort overfor fuglene, men det fører med seg noen andre gjester som ikke er fullt så trivelige.

— Rotter er et skadedyr og det er mange som ikke synes de er trivelige å ha i byen. Det er mange av de. Som regel er de mest aktive på natta, men på Storo T-banestasjon har vi fått henvendelser om folk som har observert rotter på dagtid. Det er noe vi i utgangspunktet ikke ønsker, sier Østby.

Powered by Labrador CMS