– Jeg synes det var skikkelig gøy. Hele opplegget var veldig systematisk og alt i alt var det veldig fint å være med, sier Yousra El Majjouti.
– Jeg synes det var skikkelig gøy. Hele opplegget var veldig systematisk og alt i alt var det veldig fint å være med, sier Yousra El Majjouti.

Plantet 920 trær på Ammerud: – Det gir en mestringsfølelse, sier Yousra (17)

Over hundre besøkende deltok på treplantingen ved Ammerud amfi lørdag formiddag. – Det var helt fantastisk. Det er ikke noe som er mer givende enn å oppleve femåringer som kommer bort for å be om å kunne hjelpe til mer.

Publisert

Lørdag formiddag tok Oslotrær, UngDyrk og Naturvernforbundet i Groruddalen initiativ til en storstilt treplanting ved Ammerud amfi i bydel Grorud. Formålet var å plante intet mindre enn 920 trær på et område som med tiden skal vokse seg til å bli en mindre skog.

– FN anbefaler treplanting i urbane strøk som ett av virkemidlene for å motvirke klimaendringene. For oss i bydelen ser vi at ungdomsjobber og treplanting er en skikkelig god kombinasjon. Det er flere vinn-vinn-synergier der viktige offentlige oppgaver løses og ungdom får praktisk arbeidserfaring som trengs for det grønne skiftet, sier Frøydis Strømme Jørve, prosjektleder ved UngDyrk.

Over hundre besøkende

Strømme Jørve forteller at trærne, etter instruksjoner fra to gartnere som også deltok på arrangementet, ble plantet etter en teknikk som skal etterligne hvordan de vokser i naturen.

– Det ble plantet fem ulike sorter som ble plassert i et mønster slik at de på best mulig vis både konkurrerer og samarbeider om å vokse. Vi kommer også til å plante en del solsikker i år, som vil vokse seg store og gjøre at feltet etter hvert blir flott og fargerikt.

Det var mange som møtte opp for å delta i treplantingen.
Det var mange som møtte opp for å delta i treplantingen.

Selv om det har blitt initiert til treplantings- og dyrkeaksjoner tidligere, opplyser Strømme Jørve at de har vært av en mindre skala. De har først og fremst vært begrenset til mindre områder og sentrert rundt færre og større trær.

Ifølge Strømme Jørve var det over hundre besøkende som tok del i treplantingen, som fant sted mellom klokka tolv og to. Hun roser borettslag så vel som barnehageledelse i området og deres oppmuntring til deltakelse.

Gode tilbakemeldinger

– Det var helt fantastisk. Når det er snakk om så små trær, blir det enklere for de mindre barna. Det er ikke noe som er mer givende enn å oppleve femåringer som kommer bort for å be om å kunne hjelpe til mer, sier Strømme Jørve.

Yousra El Majjouti (17), som går på Bjerke videregående skole og har vært tilknyttet UngDyrk i tre år, skildrer en positiv opplevelse.

Treplantingen appellerte både til små og store.
Treplantingen appellerte både til små og store.

– Jeg synes det var skikkelig gøy. Det gir en mestringsfølelse å kunne være med på å bidra til en endring, og det var spesielt hyggelig å se hvor engasjerte barna var. Det er jo de som er fremtiden. Hele opplegget var veldig systematisk og alt i alt var det veldig fint å være med.

Strømme Jørve legger til at tilbakemeldingene fra deltakerne omfattet takknemlighet, at de opplevde tiltaket som viktig og uttrykte et ønske om å kunne gjøre noe tilsvarende oftere.

Powered by Labrador CMS