Frispark

Illustrasjon: Firuz Kutal
Illustrasjon: Firuz Kutal

De foreslåtte kuttene i forebyggende arbeid i bydel Grorud er skandaløse

Det er så man gnir seg i øynene. Grorud bydel skal den 20. desember behandle et forslag som vil rasere en stor del av det forebyggende arbeidet for barn og unge i bydelen.

Publisert

Forebyggende aktivitet i fritidsklubber, gruppevirksomhet, språkpedagoger i barnehagen, The Raven på Romsås - mye av dette er altså foreslått barbert vekk av bydelsdirektøren. Det er naturligvis blitt bebudet demonstrasjon, som vil foregå samme dag som bydelens møte, den 20.desember.

Det er å håpe at hele befolkningen får på seg skoene og møter opp i stort antall! For hva er det egentlig som skal skje? Jo, ta en titt på dette:

Mann- og kvinnefall i bydel Grorud.
Mann- og kvinnefall i bydel Grorud.

Fakta:

Spalten Frispark kommer ut hver fredag. Den blir skrevet av Dagfinn Nordbø og illustrert av Firuz Kutal.

Rammer forebyggende arbeid

Hvis dette går gjennom, er det intet mindre enn skandaløst. Så vidt jeg forstår, er disse dramatiske kuttforslagene fremmet av administrasjonen i bydelen. Da er det opp til politikerne å si et rungende nei. Hvis ikke dette stoppes, vil det sette forebyggende arbeid for barn og unge i bydelen et uakseptabelt drøyt stykke tilbake.

Og hvem snakker vel med vakre ord om forebygging, om ikke politikerne? Vil for eksempel Rødt og Arbeiderpartiet stemme for denne raseringen? I så fall burde man ta en titt på deres partiprogrammer.

AP: Vil sikre forutsigbar drift

Arbeiderpartiet: «Vi er stolte av fritidstilbudet i Bydel Grorud og bydelens ungdom. Arbeiderpartiet vil opprettholde og videreutvikle fritidstilbudet i bydelen. Bydelens tre kommunale fritidsklubber, Fyrhuset Musikkverksted og Stedda, den dugnadsdrevne fritidsklubben på Rødtvet, skal sikres forutsigbar drift».

Rødt: Norskopplæring

Partiet Rødt på Grorud har tydeligvis ikke kikket gjennom sine egne nettsider på en stund, for der står det å lese: «I 2015 må Høyre/KRF/Venstre-byrådet avsettes».

Videre pekes det på følgende: «...det er derfor viktig å legge til rette for god opplæring og integrering. Alle innvandrere må få tilbud om norskopplæring. Uten norsk¬kunnskaper vil den enkelte falle utenfor arbeids- og samfunnsliv. Bydelene må ha lavterskeltilbud med gratis norskopplæring og mulighet for barnepass for innvandrerkvinner. Barnehagene må styrkes med flere utdannede førskolelærere, språkpedagoger og flerspråklige assistenter. Skoleklassene må være mindre for å sikre bedre opplæring».

SV: Vil stoppe kutt av ungdomsarbeid

Og hva sier SV? «Fritidsklubbene må bevares, sammen med musikkverkstedet Fyrhuset og flerbrukssenteret. Vi klarte å forhindre de aller fleste kuttene i ungdomsarbeidet i bydelens budsjettarbeid – og det vil vi fortsette å gjøre!»

Bydelsdirektøren, som er fra Høyre, har altså planer om å gå i stikk motsatt retning av all fornuft – og mot alle faglige råd og erfaringer som har vist seg å være effektive for et trygt og godt oppvekstmiljø. Derfor må disse forslagene stoppes. For enhver pris. Gå mann av huse!

Sjekk også ut tidligere utgaver av Frispark.

Powered by Labrador CMS