Tormund Skinnarmo var bekymret for trafikken og fikk beskjed om at det var på egent ansvar.

Oppdaget signalfeil ved trikkelinja på Olaf Ryes Plass. Sa fra, men Sporveien rettet ikke feilen med en gang

Bekymra beboer ved Olaf Ryes Plass ringte feilen inn til Sporveien og fikk beskjed om at dette skulle fikses. En uke etter var problemet fortsatt ikke løst.

Publisert

5. januar la Tormund Hansen Skinnarmo merke til at de nye signal- skiltene ved Olaf Ryes Plass som advarer bilister, syklister og fotgjengere om at trikken kommer, ikke slo ut på 18-trikken retning syd.

– Fare for ulykke er større

Skinnarmo ringte inn til Sporveien og fikk beskjed om at dette skulle fikses , en uke etter var problemet fortsatt ikke fikset opp i. Da Skinnarmo ringte på nytt fikk han beskjed om at Sporveien var klar over problemet og at det var bedre å ha signalene på da de fungerte mesteparten av tiden.

– Jeg mener jo at dette er farligere, når folk blir vant til at signalene fungerer. Da vil jo faren for ulykke bli mye større når det plutselig når det plutselig ikke fungerer, sier Skinnarmo.

Dette var Sporveien ikke enige i. Argumentet de brukte overfor Skinnarmo var at folk har et eget ansvar for å sjekke omgivelsene.

Hevder de har fikset feilen

Skinnarmoe understreker at han tipser VårtOslo som beboer på Grünerløkka. Han er til daglig kommunikasjonssjef i YS-forbundet Yrkestrafikkforbundet, som organiserer bussjåfører, trikkeførere og andre yrkessjåfører.

Bymiljøetaten skriver i en epost til VårtOslo at de har vært i dialog med Sporveien (trikken), og de hadde feil i sine linjedata for trikkelinje 18 mot sentrum. De skriver i eposten at feilen skal være utbedret.

Forklarer forsinket utbedring

- Det er viktig for oss at signalanleggene virker, og ved feil settes det inn ressurser med en gang for å kunne rette opp. Dette er for å redusere risiko for ulykker. Samtidig må vi la anleggene stå på slik at vi kan undersøke hva som ikke virker. Finner vi ikke feilen vil anlegget bli skrudd av, sier Bymiljøetaten.

Tormund Hansen Skinnarmo bekreftet at signalet virket igjen torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS