Politiet ved det avsperrede området ved et boligkvartal på Nedre Grünerløkka med flere patruljer torsdag ettermiddag.

Politiet måtte sperre av boligområde på Grünerløkka i frykt for at mistenkelig gjenstand inneholdt eksplosiver

En nærliggende frisørsalong ble evakuert, og det ble fortløpende vurdert hvorvidt evakueringen måtte utvides, ifølge politiet, før bombegruppa kunne avblåse faren.

Publisert

– Politiet sperrer av et område ved et boligkvartal på Nedre Grünerløkka etter funn av en mistenkelig gjenstand, het det i en oppdatering fra Oslo-politiets operasjonssentral like etter klokken 16.30.

– Det er mistanke om at gjenstanden kan inneholde eksplosiver, men dette er foreløpig ukjent. Gjenstanden er antagelig funnet i forbindelse en dugnad i et borettslag. Politiets bombegruppe er på vei til stedet, utdypet politiet.

Politiets hypotese 

– Politiet har ikke kommet til kjennskap hvordan gjenstanden har kommet til stedet. En hypotese er at gjenstanden har ligget hjemme hos noen av beboerne, som har benyttet muligheten i forbindelse med rydding/dugnad for å kvitte seg med gjenstanden, uttalte Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt kort tid senere.

Det ble samtidig understreket at innledende vurdering tilsa at gjenstanden ikke utgjorde en fare slik den lå da. 

Frisørsalong evakuert

En nærliggende frisørsalong ble evakuert, og det ble fortløpende vurdert om evakuering måtte utvides. 

Det var da på det rene at ingen personer var skadet.

Det var kvartalet Rathkes gate / Toftes gate / Schæffers gate som ble avsperret, ifølge politiet som klokken 17.30 kunne opplyse om at bombegruppa var på stedet:

– De vil foreta sine undersøkelser av gjenstanden før det besluttes når og hvordan den skal håndteres og fjernes.

Bombegruppa ble kalt til stedet.

– Gjenstanden er undersøkt på stedet. Den inneholder ikke eksplosiver og er ikke lenger å anse som en farlig på noe vis. Vi vil ta ned etablerte sperringer og evakuerte vil få returnere, var konklusjonen ti minutter senere.

Bildet viser gjenstanden som ble funnet på Grünerløkka.

– Gjenstanden som ble funnet har utseende av en antipersonellmine/«claymore», opplyste operasjonsleder Nysæter like før klokken 18.00 og la til:

– Politiet oppretter sak. Per nå har vi ingen mistenkte.

Powered by Labrador CMS