OSLO PÅ TVERS:

Se videoen om Noah (24): — Vanskeligere å være ikke-binær i Danmark enn i Oslo

— Som skeiv er det veldig fint å bo i Oslo. Byen vår har et veldig bra fundament som jeg mener vi kan bygge videre på, sier Noah Krogsholm (24) som bor på Frydenberg.

Publisert

Noah Krogsholm (24) vokste opp i en liten, landlig og konservativ by i Kolding i Danmark. Hen mener Danmark generelt har større problemer med å akseptere ikke-binære som en del av befolkningen enn det Oslo har.

Noah Krogsholm (24) er ikke-binær og bor i Hasleveien 9. Der jobber hen dag og natt med sine prosjekter som student, musiker, forfatter og lydtekniker.
Noah Krogsholm (24) er ikke-binær og bor i Hasleveien 9. Der jobber hen dag og natt med sine prosjekter som student, musiker, forfatter og lydtekniker.

— Hvis jeg sier til folk at jeg bruker «hen», så har ikke folk problemer med å gjøre det. Samtidig har vi nok en vei å gå i sørge for at folk får mer kunnskaper om trans og ikke-binære, sier hen og forteller at å navigere seg frem som ny i Oslo var litt vanskelig i starten.

— Det er to ting jeg gjerne skulle ønsket meg at man kunne gjort for å bedre situasjonen for transpersoner. Det ene er at vi får på plass et tredje juridisk kjønn og det andre er at vi får utarbeidet et bedre og desentralisert helsetilbud.

— Men lokalt sett kunne vi gjort mye mer for å fortelle folk at det er rom for å delta mer i samfunnet, for eksempel i idrett- og fritidstilbudene, sier hen og påpeker at ikke alle skeive er kunstneriske sjeler, selv om dette er en klassisk stereotypi.

Les hele saken her:

Powered by Labrador CMS