OSLO PÅ TVERS:

Se videoen med Johannes (38): Kom ut som trans etter å ha blitt med i teatermiljøet «Laiving»

— Mange bedrifter ser seg selv som inkluderende, men jeg vet at det er mange som lar vær å søke på jobber eller som ikke tør å stå frem på grunn av manglende åpenhet fra arbeidsgivers side, sier Johannes Kaikumo Jacobsen (38).

Publisert

Johannes Kaikumo Jacobsen (34) kom ut som trans etter å ha blitt med i teatermiljøet "Laiving". Han mener arbeidsplassene i Oslo har et ansvar i å sørge for å bruke riktig navn og pronomen og vise tydelig at de er inkluderende.

Johannes Kaikumo Jacobsen (38) som er frilansjournalist og bor på Carl Berner.
Johannes Kaikumo Jacobsen (38) som er frilansjournalist og bor på Carl Berner.

— Jeg har hørt flere historier om arbeidsplasser som ikke vet hvordan de skal forholde seg til at en av de ansatte er trans, og det kan gjøre det vanskelig for transpersoner å søke på jobber eller stå frem som den de er, sier han og legger til at han har størst tro på spredning av mer informasjon.

— De fleste bedrifter har nok ikke noe særlig mer kunnskap om trans enn resten av samfunnet. Det betyr ikke at de er transfobe av den grunn, men det viser at vi har et behov for å øke folks kunnskap. Det er viktig å møte andre på en saklig og ordentlig måte når vi skal vise at verden kanskje er litt mer mangfoldig enn det man tror, sier han.

Les hele saken her:

Powered by Labrador CMS