Sterke menn med kraftige armer inntok Sofienbergparken lørdag ettermiddag.
Sterke menn med kraftige armer inntok Sofienbergparken lørdag ettermiddag.

«De sterke armers brigade» inntok Sofienbergparken: – Med interessen vi har sett, kan vi love at dette ikke blir siste gang

Håndbak er en liten sport i Norge, men lørdag ettermiddag kunne sporten virkelig få presentere seg for oslofolk gjennom en skikkelig grillfest i Sofienbergparken.

Publisert

Den smått legendariske kampsportklubben Sportsklubben 09, med tilhold på Dælenenga, startet for litt over et år siden opp et tilbud til utøvere som ønsker å trene og konkurrere i håndbak. 

Siden da har oppslutningen rundt tilbudet vært svært godt. Lørdag tok klubben og utøverne med seg håndbakbord og griller ut i sommersola i Sofienbergparken, for å promotere håndbaksporten overfor vanlige oslofolk.

I tillegg til å få overvære tre håndbakkamper proffe utøvere imellom, kunne publikum forlyste seg med blant annet ansiktsmaling for den yngre garde og grillmat for å holde sulten under kontroll.

– Dette blir ikke siste gang

I sommersola var det mange skuelystne som la turen innom på lørdagsturen, og leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, var en svært fornøyd mann ved arrangementets slutt.

– Dette er første gang vi arrangerer et slikt arrangement, hvor vi oppsøker folk i Sofienbergparken. Med interessen vi har sett, kan vi love at dette ikke blir siste gang vi blir å se i parken, sier han til VårtOslo.

Mens de voksne brøt håndbak, moret de yngste seg med ansiktsmaling og grillmat.
Mens de voksne brøt håndbak, moret de yngste seg med ansiktsmaling og grillmat.

Har satt opp håndbakbord

Lørdagens parkutflukt er heller ikke det første kreative påfunnet klubben har hatt for å promotere den relativt unge idretten. 

For å forsøke å nå bredt ut har de også satt opp et håndbakbord på Kuben videregående skole og ett på Trikkehallen ungdomsklubb på Kjelsås.

– Vi ønsker å gi et tilbud om håndbak til alle som ønsker dette, og vi håper derfor mange vil kontakte oss for å ta del i det vi kan tilby, avslutter Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS