DEBATT

– På Grünerløkka fryder vi oss over det som skal skje. Endelig kommer T-banen til Løkka….eller? skriver Maria Zähler, førstekandidat til Grünerløkka bydelsutvalg, FrP.
– På Grünerløkka fryder vi oss over det som skal skje. Endelig kommer T-banen til Løkka….eller? skriver Maria Zähler, førstekandidat til Grünerløkka bydelsutvalg, FrP.

– Grünerløkka-folk bør også få glede og nytte av den nye T-banetunellen

Et nytt T-banestopp på Grünerløkka bør være tilgjengelig for flest mulig av bydelens innbyggere. I henhold til byrådets plan skal den nye T-banestasjonen i vår bydel ligge helt nede ved legevakten, ved Nybrua. Det er ikke en ideell løsning for bydelen vår.

Publisert

En ny T-banetunnel under indre by er et av de aller viktigste samferdselsprosjektene i Oslo for de kommende år. Dette prosjektet vil gagne hele byen. Vi trenger fortgang.

Men det betyr noen hvor vi velger å legge de nye stasjonene våre. På Grünerløkka fryder vi oss over det som skal skje. Endelig kommer T-banen til Løkka….eller?

Det enkle er ikke alltid det beste

I henhold til byrådets plan skal den nye T-banestasjonen i vår bydel ligge helt nede ved legevakten, ved Nybrua. Det er ikke en ideell løsning for bydelen vår, det må sies.

Det er forståelig at det er enklere å bygge tunell og stasjon nede ved legevakten, rett ved Akerselven. Men det enkle er ikke alltid det beste.

Grünerløkka FrP vil at dette skal omvurderes. Man bør se om det er andre alternativer, og vi trenger mer debatt om dette på Grünerløkka. Finnes det ikke mer sentrale lokasjoner på Grünerløkka, som for eksempel ved Birkelunden, som vil være bedre for en større andel av borgerne i vår bydel?

Ny stasjon til størst nytte og glede for vår bydel

Vi vet at det er vanskelige grunnforhold i vår bydel. Men har man virkelig utforsket alle muligheter mer sentralt på Grünerløkka? Er grunnforholdene bare brukbare ved Nybrua? I så fall bør bydelens innbyggere få informasjon om dette – for da er det underkommunisert. Folk må i det minste få vite hvorfor vi ikke får en T-banestasjon på et sted som gir mest mulig nytte og glede for våre innbyggere.

Hvis vår bydel endelig skal få gleden av å kobles på T-banenettet, så er det litt underlig at man velger å legge den nye stasjonen så nærme sentrum og Grønland T-banestasjon som nede ved Nybrua, om det kan finnes bedre alternativer.

Vi i Grünerløkka FrP vil jobbe for at en ny stasjon blir bygget der den kommer til størst nytte og glede for vår bydel. Vi ønsker oss at Grünerløkka-folk får glede av den effektiviteten og komforten som T-banen tilbyr, uten sidestykke ellers i kollektivtrafikken. Og om vi ikke får det – ja, da vil vi at folk her skal få vite hvorfor.

Powered by Labrador CMS