DEBATT

Oslo Venstre foreslår at Oslo kommune starter med et prosjekt for mer brukervennlige levering av avfallet på Grünerløkka.
Oslo Venstre foreslår at Oslo kommune starter med et prosjekt for mer brukervennlige levering av avfallet på Grünerløkka.

– Det bør bli enklere å levere større mengder avfall på minigjenbruksstasjonene

Oslo kommune burde gi tilbud om å hente avfallet ditt, slik som i andre større byer som Stockholm og København. Mange andre kommuner i Norge har også et slikt tilbud, som Stavanger og Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Synes du det er tungvint å levere avfallet ditt til resirkulering i Oslo? Det vil Venstre gjøre noe med.

Gjennom å sortere avfall kan det bli til en ressurs som kan brukes på nytt. Men det er neimen ikke lett å levere avfallet i Oslo, hvis du ikke har bil. For hvordan skal du bli kvitt en gammel utslitt seng når nærmeste gjenbruksstasjon ligger 6 km unna?

Byrådet oppmuntrer innbyggerne i Oslo til å kvitte seg med bilen, men henger dessverre etter i å tilby brukervennlige løsninger for levering av avfall.

Må få bedre åpningstider

Minigjenbruksstasjonene må få bedre åpningstider. I hver bydel er det gjerne en eller flere minigjenbruksstasjoner, men åpningstidene er svært begrenset. I ukedagene er de åpne fra kl 8 til kl 15. Bare to dager i uka er det oppe til kl 20. I helgene er det stengt.

Den mobile minigjenbruksstasjonen på Tøyen.
Den mobile minigjenbruksstasjonen på Tøyen.

Åpningstidene burde utvides på kvelden og i helgene. Eller er det mulig å benytte Oslo-nøkkelen, slik at du kan låse deg inn selv, slik som på bibliotekene?

Det bør bli enklere å levere flere typer avfall på minigjenbruksstasjonen. I dag er det begrenset hva du kan levere av avfallstyper. Du kan for eksempel ikke levere hageavfall. Hvis sameiet ditt har raket løv i bakgården, må dere på en av de store gjenbruksstasjonene for å levere det.

Start på Grünerløkka

Det bør bli enklere å levere større mengder avfall. Minigjenbruksstasjonene tar ikke imot avfall over 1m3. Da må du til en av de større gjenbruksstasjonene. Oslo kommune burde gi tilbud om å hente avfallet ditt, slik som det er i andre større byer som Stockholm og København. Mange andre kommuner i Norge har også et slikt tilbud, som Stavanger og Tønsberg.

Venstre foreslår at Oslo kommune starter med et prosjekt for mer brukervennlige løsninger for levering av avfallet på Grünerløkka. Der bor det mange uten bil. Samt at det er mange som flytter inn og ut av bydelen. Det er ofte ved flytting at du ønsker å kvitte deg med slikt avfall.

Venstre vil utfordre byrådet til å gjøre det enklere å resirkulere avfallet. La oss starte på Grünerløkka. Tar dere utfordringen?