Fra v; Oskar «Tåsenplogen» Marvik (130kg), Snorre Harsem Lund (60kg), Exauce Mukubu (77kg) og Nikola Milatovic (130kg).
Fra v; Oskar «Tåsenplogen» Marvik (130kg), Snorre Harsem Lund (60kg), Exauce Mukubu (77kg) og Nikola Milatovic (130kg).

Grünerøkka-bryterne i Sp 09 hjem med to gull og to sølv fra Nordisk mesterskap

I 130-kilosklassen i Nordisk mesterskap ble det et rent Grünerløkka-oppgjør mellom bryterne Oskar "Tåsenplogen" Marvik og Nikola Milatovic. Begge Sp 09-utøverne var sikret medalje, men hvem skulle ta gullet?

Publisert

Triumfene for Sportsklubben 09 tar ingen ende denne sesongen. Og det lover godt nå rett før bryte-VM på Jordal Amfi.

I Nordisk mesterskap ble det altså to gull og to sølv til landslagsbryterne fra Grünerløkka. Og like gledelig som medaljefangsten var det at Oskar "Tåsenplogen" Marvik igjen er frisk og rask, og ser ut til å være i storform før VM på hjemmebane.

— Tåsenplogen teknisk overlegen

— Marvik, som dessverre testet positivt på covid-19 dagen før årets OL-kvalik, ønsket å vise at VM-formen er i anmarsj og gikk hard ut i finalen mot sin klubbkamerat i Sp 09 Nikola Milatovic, forteller Sp 09-leder Håvard Solli Bergheim til VårtOslo.

— Tåsenplogen vant kampen 8-0 på teknisk overlegenhet og sikret seg dermed en ny gullmedalje i et Nordisk mesterskap, forteller Bergheim.

Denne sesongen har også vært et internasjonalt gjennombrudd for Sp 09-bryteren Exauce Mukubu i 77-kilosklassen.

— Mukubu, som vant sølv i årets junior-VM og bronse i årets junior-EM, møtte sin lagkamerat Per Anders Kure i sin første kamp og vant 9-1 på teknisk overlegenhet, sier Bergheim.

Harsem Lund imponerte i "feil" vektklasse

— Videre i turneringen var han overlegen sine konkurrenter og møtte til slutt svenske Albin Olofsson i finalen. Der endte det med et 11-7 tap for Mukubu. Dermed ble det Sølvmedalje på Mukubu, som er hans tredje mesterskapsmedalje på like mange forsøk siden juni, forteller Sp 09-lederen.

Snorre Harsem Lund (til h.) var skadet da bildet ble tatt for en tid tilbake. Men skadefri sammen med Exauce Mukubu imponerte Harsem Lund i Nordisk mesterskap. I midten trener Piotr Troczynski.
Snorre Harsem Lund (til h.) var skadet da bildet ble tatt for en tid tilbake. Men skadefri sammen med Exauce Mukubu imponerte Harsem Lund i Nordisk mesterskap. I midten trener Piotr Troczynski.

Men gullet som kanskje var mest imponerende under Nordisk mesterskap sto Sp 09-bryteren Snorre Harsem Lund for i 60-kilosklassen.

— Harsem Lund, som vanligvis går i 55 kilosklassen, måtte gå opp til 60 kilo ettersom det var den laveste vekta i Nordisk mesterskap. Her møtte han Mario Mägisalu fra Estland i finalen og vant 9-0 på teknisk overlegenhet, sier en fornøyd Håvard Solli Bergheim.

— Jobber beinhardt hver dag for å bli bedre

Selv om Nordisk ikke er det største stevnet, viste Sp 09-bryterne solid VM-form og kapret altså fire medaljer. Det lover godt før verdens beste brytere inntar Jordal og Oslo. Ikke minst gir det Grünerløkka-bryterne solid selvtillit før mesterskapet på hjemmebane.

— Dette er gutter som jobber beinhardt for å bli bedre hver dag. Nordisk mesterskap er en del av oppkjøringen til VM og det er klart at med dagens resultater kan gutta gå med hevet hode inn i nye utfordringer, sier Bergheim.

— Det er viktig å ta med seg "godfølelsen" videre mot neste konkurranse som blir den siste før VM på hjemmebane i høstferien, der flere av disse gutta skal ut mot verdenseliten, sier Sp 09-lederen.

Den norske laginnsatsen ble toppet med gull til Håvard Jørgensen, sølv til Stig Andre Berge, Morten Thoresen og Marcus Worren, bronse til Sebastian Aak, Ruban Been og Per Anders Kure.

Powered by Labrador CMS