Her får Emil (15) takk av brannkonstabel Stian. Trolig hindret Emil en storbrann med sin heltemodige innsats.
Her får Emil (15) takk av brannkonstabel Stian. Trolig hindret Emil en storbrann med sin heltemodige innsats.

Takkes av brannvesenet: Modige Emil (15) slukket flammer på Grefsen og avverget storbrann

Brannvesenet kan ikke få fullrost 15 år gamle Emil nok. Da flammene skjøt fart på den tomme balkongen visste den modige og snartenkte 15-åringen råd. Han slukket brannen og avverget trolig en storbrann på Grefsen.

Publisert

— I går ettermiddag ble det meldt om røykutvikling fra en balkong i Grefsenveien. Mannskaper fra Kastellet brannstasjon var tilfeldigvis i nærheten, og satte kursen mot adressen, skriver Oslo brann- og redningsetat Facebook.

Der ble brannfolkene møtt av Emil (15), som fortalte dem at brannen allerede var slukket. Trolig startet brannen fordi noen kastet en sneip i en grill, mener brannvesenet.

Mener Emil kan passe som brannkonstabel

— Det var ingen hjemme der brannen hadde startet, men ved hjelp av en nabo Emil fikk kontakt med på gata, løp de opp til vedkommende sin leilighet i etasjen over brannen. Fra naboens balkong klarte Emil å slokke brannen med et pulverapparat, skriver brannvesenet.

Da brannmannskapene fra Kastellet kom frem var det bare å kontrollere at alt var slukket. 15 år gamle Emil og en nabo hadde gjort alt rett, konstaterte brannfolkene. Det eneste de trengte å gjøre var å sikre utlufting av røyk.

— Vi ønsker å takke Emil og naboen så mye for snarrådig og modig innsats, sier brannfolkene.

— Vi har naturligvis invitert Emil på et besøk hos oss når det måtte passe. Det er ingen hemmelighet at denne handlekraftige 15-åringen er interessant for vår etat i fremtiden, skriver Oslo brann- og redningsetat.

Powered by Labrador CMS