MS-keeper Ole Morten Furseth skal ha mye av æren for at MS kunne reise hjem fra Dælenenga med alle tre poengene søndag kveld. Her redder han et skudd fra Tobias Skuterud.

Grüner-krisa fortsatte i Roy Johansens trenercomeback

I fire kamper på rad har Grüners hockeygutter gått av banen uten seier, etter søndagens hjemmetap i byderbyet mot Manglerud Star. — Dette laget kan absolutt holde seg i eliteserien, sier Roy Johansen, vikarierende assistenttrener i MS.

Etter tre kamper på rad uten nettkjenning, var søndagens byderby hjemme på Dælenenga en kamp Grüner hockey mer eller mindre måtte vinne. Ikke bare for å sikre at laget ikke havner sist i seriespillet, men også for å få tilbake litt selvtillit i laget før det kommende nedrykkssluttspillet.

Det gikk ikke helt som hjemmesupporterne hadde ønsket seg, og Manglerud Star kunne til slutt reise hjem til drabantbyen øst i Oslo med tre poeng. Sisteplassen skal Grüner likevel klare å unngå.

— Vi har kvalitet til å holde oss

Ett av de store poengene med søndagens kamp, var at tidligere landslags- og Vålerenga-trener Roy Johansen var tilbake i manesjen som assistent for MS-trener Knut Jørgen Stubdahl.

Etter å ha fått permisjon fra markedsjobben i Vålerenga i en måned, skal den tidligere storspilleren forsøke å hjelpe bydelslaget med å holde seg på øverste nivå i norsk hockey.

Manglerud-spillerne kunne juble for tre poeng søndag kveld.

— Det er veldig gøy å være tilbake og det smakte godt med en seier i dag. Dette laget har kvaliteter til å klare å holde seg i eliteserien, mener Johansen.

Selv har han foreløpig bare overvært én trening og ikke rukket å bidra nevneverdig.

— Jeg kjenner jo både Knut Jørgen og klubben godt, så det er veldig gøy å få være med på å hjelpe klubben i situasjonen den befinner seg i, sier Johansen.

Begge lag gikk ut i hundre

Hjemmelaget hadde mye å bevise med tanke på de tre foregående kampene, og de gikk ut i et forrykende tempo. Tidlig skulle de få resultater for innsatsen, da Espen Kleppe Hermanrud etter drøye to minutter kunne sende de sorte og lilla i ledelsen.

Verken Sander Frøberg eller Sean-Michel Sunnqvist klarer å overliste MS-keeper Ole Morten Furseth.

Etter scoringen fortsatte det høye tempoet, uten at noen av lagene klarte å etablere et spillemessig overtak. Men gjestene skulle raskt utligne. Det skjedde litt for enkelt ved Karl Hampus Sjöbrink.

Gutta fra drabantbyen i øst skulle fortsette å irritere Grüner-spillerne, og da Grüner i overtallsspill nok en gang gjør en stor feil denne sesongen, kan MS etter syv minutters spill ta ledelsen på straffeslag ved tidligere Grüner-spiller Robin Olsen Syversen.

Og scoringen i undertall ga Manglerud-spillerne blod på tann. Før perioden var ferdigspilt burde de ha scoret nok en gang ved den tidligere NHL-proffen Andrei Kostsitsyn.

Dermed var hjemmelagets oppløftende start tilnærmet nyttesløs i løpet av kampens første tjue minutter.

Keeperen redder MS

Etter å ha vært svært skuffet over utfallet av den første perioden, kom Grüner på isen som et ganske annet lag i den andre perioden. Godt hjulpet av en MS-utvisning, fikk hjemmelaget en god start. Nettsus uteble stadig.

Mye æren tilfaller Ole Morten Furseth i Manglerud-buret. Han var til tider som en levende vegg, uansett hva Grüner-spilerne hadde å komme med foran mål.

MS-keeper Ole Morten Furseth reddet laget sitt ved flere anledninger i den andre perioden.

Dommerne var heller ikke helt på hjemmelagets side da Sander Frøberg på vei igjennom ble hektet av en spiller i gult og grønt. Der skulle hjemmelaget hatt straffeslag, akkurat som gjestene ble tildømt i den første perioden.

Utover i perioden fant gjestene i større grad tilbake til seg selv igjen. Noe mål for drabantbylaget ble det dog ikke. Derimot skulle Grüner med to minutter igjen av perioden være tilbake i kampen. Vetle Salsten reduserte til 2-3.

Med en periode igjen å spille var det dermed helt åpent hvem som skulle stikke av med alle de tre poengene i søndagens match.

Gjestene tok alle poengene

Etter to perioder med mer eller mindre «hawaiihockey», ble den tredje en helt annen. Fra start av var det bortelaget som kontrollerte det som skjedde ute på isflata, og de oppnådde et visst trykk i hjemmelagets sone. For første gang var det et konstant press mot Grüner-målet, men keeper Quentin Papillon ville ikke være noe dårligere enn sin motpart og stengte døra.

Sander Frøberg og resten av Grüner-spillerne gikk "på ræva" hjemme mot MS.

Etter en tung start på perioden, kom hjemmelaget mer og mer med. Nok en gang skulle den «levende veggen» Ole Morten Furseth redde hjemmelaget.

Helt mot slutten tok Grüner ut keeper, og da avgjorde og punkterte Joakim Hermansen kampen, slik at sluttresutatet ble 4-2 i Roy Johansens trenercomeback.

Grüner - Mangerud Star = 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)

Grüner ishall

Hovedommere: Roy Stian Hansen / Jørn Mccall Ekeberg

1.per: 1-0 01:46 Espen Kleppe Hermanrud ( Joachim Sommer Nielsen / Vetle Salsten) 1-1 02:45 Karl Hampus Sjöbrink (Hu Yang) 1-2 07:02 Robin Olsen Syversen 1-3 12:23 Andrei Kastitsyn (Joakim Hermansen / Olsen Syversen)

2.per: 2-3 38:12 Vetle Salsten (Nielsen / Sander Frøberg)

3.per: 2-4 59:59 Hermansen (Kristoffer Pihlqvist)

Utvisninger: GRÜ: 1x2min MS 2x2min