Det ble en tung dag på jobb for keeper Quentin Papillon og resten av Grüner-laget torsdag kveld. Frisk vant til slutt kampen 7-1.

Skade- og sykdomsutsatt Grüner fikk det tungt mot Frisk

Med bare fire spilleklare backer ble torsdagens hjemmematch vanskelig for Grüner. Etter en frisk start fra hjemmelaget tapte de til slutt 7-1 mot regjerende seriemester Frisk.

Etter å ha tatt poeng mot tre storlag på rad, skulle Grüner hockey torsdag kveld forsøke å sjokkere hockey-Norge da regjerende seriemester Frisk kom på besøk til Grünerløkka. Skader og et utbrudd av omgangssyke hos hjemmelaget gjorde oppkjøringen til kampen svært krevende for Morten Elveruds gutter.

Kampen ble en liten nedtur fra de siste kampene og endte til slutt med seier til gjestene fra Asker.

Bare fire backer spilleklare

Koronaviruset har de siste ukene herjet med norsk seriehockey, men hos Grüner har de vært heldige og sluppet billig unna. Foran kveldens kamp var det derimot et annet virus, som hadde fått spile rom i troppen hos de lilla og sorte.

Et utbrudd av Noro-viruset sørget for at kveldens lag var betraktelig svekket med bare fire backer klare til kamp.

Den utlånte Vålerenga-spilleren Emil Holm Larsen scoret sitt første mål i Grüner-drakt torsdag.

— Vi er veldig spente på hvilken innvirkning sykdomsutbruddet vil ha for kampen, sa daglig leder i Grüner hockey, Trond-Erik Larsen, til VårtOslo få timer før kampstart.

Få tilgjengelige spillere til tross startet ikke kampen så aller verst for hjemmelaget. Etter den første perioden kunne hjemmelaget gå til pause på stillingen 1-1 etter at innlånte Emil Holm Larsen hadde åpnet målkontoen i Grüner-drakt, før gjestenes Mats Frøshaug kunne utlikne med fem minutter igjen av perioden.

Tungt utover i kampen

Etter den gode starten skulle det etterhvert, og ikke uventet, bli tungt for hjemmelaget som slapp inn to mål før den andre perioden var to minutter gammel. Scoringer fra Viktor Granholm og Kristoffer Thomassen skulle gjøre oppgaven vanskelig for hjemmelaget.

Når så Granholm, midtveis i perioden, scoret sitt andre mål for dagen ble midtperioden en tung opplevelse for Grüner-spillerne, som også måte se at David Morley satt inn Frisks femte mål for kvelden da gjestene hadde to spillere mer på isen.

Frisks Viktor Granholm ble kampens store spiller med tre scoringer.

Den tredje perioden startet roligere og mer positivt for Grüners del. Likevel scoret gjestene en gang i overtall ved Mikkel Christiansen. Og Viktor Granholm fullførte helt i slutten av perioden sin hattrick for kvelden.

Dermed kunne Frisk-spillerne ta med seg alle poengene på den korte bussturen hjem til Asker.

Grüner - Frisk = 1-7 ( 1-1, 0-4, 0-2)

Grüner ishall

Hoveddommere: Mats Wikstrand / Roy Stian Hansen

1.per: 1-0 13:1 Emil Holm Larsen (Marius Carho Hansen / Tobias Skuterud) 1-115:11 Mats Frøshaug (Magnus Geheb / Mikkel Christiansen)

2.per: 1-2 21:06 Viktor Granholm (Jacob Lehgace) 1-3 21:17 Kristoffer Thomassen (imi Kuronen / Hampus Gustafsson) 1-4 30:28 Granholm ( Kuronen / Frøshaug) 1-5 33:39 David Morley (Frøshaug)

3.per: 1-6 Christiansen (Morley / Lagace) 1-7 58:54 Granholm (Esbjørn Wold / Kuronen)

Utvisnnger: GRÜ: 6x2min, 1x5min og 1x20min FRI: 7x2min, 2x5min og 2x20min