Oslo 20230521. Helsepersonell og politi er på en adresse etter en melding om en mann er funnet med blødende skader i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. Politiet har kontroll på en kvinne som var i leiligheten.
En kvinne er tiltalt for drap etter at en 25 år gammel mann ble funnet knivstukket i en trappeoppgang i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i mai 2023.

Mann drept på Grünerløkka. I retten ble det spilt av lydopptak. Her sa kvinnen: – Jeg har ikke gjort det, jeg har ikke gjort det

En kvinne (39) er tiltalt for å ha knivdrept kjæresten sin på Grünerløkka i mai i fjor. På spørsmål om hvorfor han blødde, svarte hun at de hadde kranglet, og at han hadde stukket seg selv med kniv.

Publisert

– Hun har ikke noe minne av hendelsen. Dette skyldes ruspåvirkning, og at hun trolig har hatt en «blackout», sa kvinnens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, i retten ifølge Dagbladet.

25 år gamle Mathias Stormbo Macdonald ble funnet hardt skadet i en trappeoppgang i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo 21. mai i fjor. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men 25-åringen ble erklært død på stedet.

– Jeg har ikke gjort det

I timen før han døde, var tiltalte og Macdonald i flere samtaler med både AMK og legevakten.

I retten ble det spilt av lydopptak fra en nødsamtale med AMK. Her hevdet kvinnen at Macdonald hadde skadet seg selv.

– Jeg har ikke gjort det, jeg har ikke gjort det, jeg har ikke gjort det, sier MacDonald i lydopptaket.

Samtalen fant sted klokka 16.37, under en time før knivstikkingen skjedde, ifølge påtalemyndigheten.

Lå i gangen og blødde

Kvinnen sa i sin forklaring at hun ikke husker denne samtalen.

Etter dette ringte legevakten til Macdonald og spurte hvordan det gikk med ham. Han sa at han var uskadd, men at kjæresten ruset seg og var voldelig mot ham.

Klokka 17.22 ringte tiltalte selv til AMK og sa at Macdonald lå i gangen og blødde.

På spørsmål fra AMK om hvorfor han blødde, svarte hun at de hadde kranglet, og at han hadde stukket seg selv med kniv, skriver Avisa Oslo.

Powered by Labrador CMS