Grünertrener Danilo Andres Gundersen Henriquez har en plan med laget sitt, og han har all mulig grunn til å smile etter kampen mot OSI

Grüner tok sin åttende strake seier, og beviser at lokal fotball engasjerer

Trener Danilo Andres Gundersen Henriquez har en plan med Grüner fotball. En plan som ikke handler om Champions League og Cup-finale. Grüner skal bli klubben hvor lokal ungdom kan finne sine forbilder, og selv få utvikle seg som fotballspillere.

Publisert

— Som du kanskje hører, så er jeg fra Rogaland, sier Danilo Andres Gundersen Henriquez. Han er blid og oppglødd. Laget hans, Grüner, har nettopp tatt årets åttende strake seier, og slått tabelltoer OSI 3-1 på hjemmebanen på Dælenenga.

— I Rogaland får fjerde og femte divisjon mye mer oppmerksomhet. Kampene spilles gjerne på fredager eller lørdager. Her i Oslo spilles de sent om kvelden, med kampstart 20.15. Det betyr at ungene i nabolaget ikke får se oss spille. Det blir for sent. Jeg er opptatt av å bygge en klubb der de voksne på A-laget kan få være forbilder, sier Danilo.

Det er nesten skummelt trangt for publikum langs sidelinja hvor det gamle klubbhuset sto, men det gir flott akustikk for heiing.

En sosial møteplass på fotballbanen

Han forteller at selv om alle publikumsfasiliteter forsvant da det gamle klubbhuset ble revet tidligere i år, så kommer stadig flere seg på kamp på Dælenenga.

— Nå hører vi Grüner-heiing. Det er flott, sier treneren. Laget hans følger engelsk tradisjon, og stikker ned på stam-puben etter kamp, før de stiller på jobben neste morgen.

Laget skal fungere også sosialt, og Dælenenga skal bli en sosial møteplass for alle i nabolaget. — Det håper vi at vi kan få til, bare vent, smiler Danilo.

Blant de som står og ser på er juniortrener Said Khaire (28).

Hjertet i lilla og hvitt

— Vi støtter mer det lokale, enn de store lagene. De som vokser opp rundt Dælenenga, kommer hit for å se fotball, de har hjertet i lilla og hvitt. Vi har lyst til å bygge opp den lokale klubben vår. Før var Oslo delt i to. Vålerenga og Lyn, men nå er det mange klubber som stormer fram. Se på Grorud for eksempel, sier Khaire.

På kremplassen for tilskuere oppe på en kontainer sitter juniorspillerne Felix, S.K. og Petter. Deres mål som fotballspillere er foreløpig å bli gode nok til å få spille på A-laget til Grüner.

Å gi flest mulig et best mulig tilbud innen fotballen er et mål for juniortreneren, som peker på at det for veldig mange familier kan koste alt for mye å ha barn med i de store klubbene.

Etter å ha ligget nede i flere år har Grüner nå fått et juniorlag på beina. Resultatene er hittil ikke all verden, og både trener og spillere er klare over at det vil ta tid å bygge opp et godt lag.

Breddefotball i skyggen

Breddefotballen i hovedstaden får vanligvis ingen oppmerksomhet, men nå velger stadig flere fotballentusiaster å følge sitt lokale lag. Selv når Norge spiller landskamp og kampen går på TV, stiller nesten 100 tilskuere opp på Dælenenga for å heie hjemmefavorittene Grüner fram til seier.

Kampen mellom tabelltop Grüner og tabelltoer OSI var lenge jevn. 1-1 etter første omgang, etter at OSI tok ledelsen ved Mathias Aannestad etter få minutter. Hjemmelagets Simon Nett utlignet like etterpå. I andre omgang ble kampen tøffere, tettere, og mot slutten overtok Grüners mer og mer. Lagets gode spillerstall kom mer til sin rett. To mål av innbytter Mikkel Brandsnes avgjorde kamper til 3-1 til Grüner.

God dommer var Robert Karl Ingemar Gustafsson fra Bislett FK.

Ekte grasrotfotball

Femtedivisjon har blitt kalt den ekte grasrotdivisjonen, og der finner vi oslolag tett i tett. Det er minst ett lag fra hvert sted i byen. I avdeling 02 er ni av fjorten lag fra Oslo. Grüner leder foran Oslostudentene (OSI) og Sagene og Oslo city. Fra hovedstadens sentrale deler kommer også Fagerborg2, mens Røa og Lambertseter får representere de mer perifere områdene av byen.

Trikkeligaen

På nivå fire i herrenes fotballserie, i det som kalles 3. divisjon, og det som offisielt heter Norsk Tipping-ligaen avdeling 1. har Norges fotballforbund samlet hele ti av 14 lag fra Oslo fotballkrets i en avdeling. Lyn 1896FK, Skeid2, Grorud2, Grei, Nordstand, Oppsal, Ready, Stabæk2, Lokomotiv og Kjelsås2 utgjør mesteparten av det som på folkemunne bare blir kalt Trikkeligaen. I tillegg til de ti lagene fra Oslo fotballkrets spiller fire bergenslag i serien.

Etter åtte kamper leder Lyn hardt satsende Lyn Trikkeligaen, men bare på bedre målforskjell enn Skeid2, og med Nordstrand kun to poeng bak.

I divisjonen over kjemper Majorstuas stolthet, Frigg, blant annet mot Kjelsås og Vålerenga2.

Powered by Labrador CMS