Det ville seg ikke helt foran mål for Grüner-spillerne som her står i kø for å score hjemme mot Ringerike tirsdag kveld.

Grüner har ikke gitt opp sluttspill, tross ny smell mot Ringerike: - Vi taper for mange jevne kamper

Grüner var helt klart spillemessig best hjemme mot sluttspillskonkurrent Ringerike. Men det er antallet pucker bak motstanderens keeper som teller. Og kampen måtte gå til straffeslag for å avgjøres.

Ringerike var laget alle skulle slå før hockeysesongen startet, men så lagt har laget fra Hønefoss overrasket alle med tidvis gode resultater.

For Grüner var ringerikingene sett på som laget som måtte slåes for å sikre drømmen om sluttspill denne sesongen. Men hittil er det blitt to tap for Grüner i oppgjør mot Ringerike.

— Skulle gjerne vunnet jevne kamper

Tirsdag kveld var det nær at gjestene ble slått. Med resultatet 4-4 etter full tid og spilleforlengelse, måtte det til slutt straffeslagskonkurranse til for å skille lagene.

Og til slutt viste deg seg at bortelaget var best.

— Vi sliter med å vinne jevne kamper, sier en skuffet Grüner-trener Morten Elverud til VårtOslo etter kampen.

Til nå i serien har gutta fra Grünerløkka tapt ti av sine seriekamper med ett mål. Det viser tydelig hvor vanskelig laget har for å avgjøre jevne kamper.

— Hadde vi bare klart å fått halvparten av disse kampene over i vår favør, hadde tabellen for vår del sett helt annerledes ut, sier Grüner-treneren.

Han har likevel ikke gitt opp muligheten for å ta igjen Ringerike, og kunne slåss om en sluttspillplass.

— Det er fortsatt ikke umulig å klare sluttspillet Nå får vi bare ta en kamp av gangen, mener Elverud.

Frisk åpning fra begge lag

Etter å ikke ha spilt kamp på over to uker grunnet landslagspause, var det spennende å se hvordan de to lagene kom ut til første dropp i tirsdagens kamp.

Spesielt knyttet det seg spenning til hvordan hjemmelaget ville legge bak seg en tung periode, med over to måneder uten seier.

Fra første dropp ble den første perioden en positiv oppvisning fra begge lag, og det var hjemmelaget som tok initiativet fra start. Etter et par halvfarligheter til gutta i lilla og svart, skal Ringerikes Brett Perlini etter vel fire minutter få to minutter i utvisningsboksen.

Da er ikke hjemmelaget sene med å ta ledelsen da kaptein Christoffer Gozzi smeller i vei et skudd fra blålinja.

Nicolai Eliesen ser at kaptein Christoffer Gozzi har sendt Grüner i ledelsen 1-0.

Men gutta fra Løkka skal ikke være lenge i ledelse. Bare et knapt minutt senere skal gjestenes Dustin Parks utlikne på noe heldig vis.

Selv om hjemmelaget fortsetter å skape sjanser skal ineffektiviteten igjen vise seg. Dermed kan gjestene nok en gang litt heldig ta ledelsen 2-1 ved David Åslin etter knapt 15 minutter.

Denne gangen skal gutta fra Løkka derimot slå tilbake like raskt som det gjestene gjorde etter Grüners første mål. Det er den finske backen Wiliam Mäkinen, i ren Jon Magne Karlstad-stil, slenger i vei en skikkelig «lompe» fra blålinja. Som på en eller annen måte lurer seg inn bak gjestenes keeper.

Dermed går lagene til pause med resultatet 2-2.

Kvelden for de enkle scoringer

Etter en jevnspilt første periode, med et lite spillemessig overtak til Grüner, ble den andre perioden på mange måter helt og holdent gjestene fra Ringerike sin.

Det hele startet etter bare 28 sekunder da gjestene skulle få en litt billig og enkel scoring ved Michael Söderberg. Ved det målet var Grüner-keeper Quentin Papillon verken god eller heldig.

Sjansene var der, men effektiviteten i Grüner-laget var ikke god nok. Her er det Tim Robin Johnsgård og Carlie Björlin som ikke får overlistet Ringerikes keeper.

Etter målet skulle gjestene ta over det meste av det som skjedde. Spesielt skapte ringerikingenes kjappe kombinasjoner og store fart på skøytene problemer for hjemmelaget.

Derfor var et heller ikke ufortjent at gjestene økte ledelsen til 4-2 ved Kenneth Pappalardo Gulbrandsen etter vel ti minutter.

Akkurat da så det veldig svart ut for gutta fra Dælenenga.

Men helt mot slutten av perioden fikk en ringeriksspiller to minutter i fryseboksen. Da så Grüners store spiller de siste kampene, Nicolai Eliesen, sin mulighet til å redusere gjestenes ledelse til et mål før de siste 20 minuttene med romjulshockey.

Uavgjort etter spilleforlengelse

Hadde Ringerike klart å få kampen inn i sitt spor i midtperioden, så slo Grüner-gutta hardt tilbake fra start i den tredje.

Til tross for at Grüner startet perioden med en mann mindre på isen, var det klart at hjemmelaget ville revansjere en elendig andreperiode.

Denne pucken måtte kampens dommere ha hjelp av TV-bildene for å se at var over målstreken.

Utlikningen skulle derimot la vente på seg, med etter vel seks minutter smeller kveldens store Grüner-spiller, Joachim Sommer Nielsen til fra blålinja, og pucken fyker inn i Ringerike-målet.

Først vil ikke dommerne godkjenne scoringer. De mener pucken ikke er over streken. Men etter å ha sett på TV-bilder godkjenner de til slutt scoringen.

Derifra og ut beholdt hjemmelaget kontrollen, men fikk ikke uttelling selv om de blant annet hadde et skudd i metallet. Dermed gikk kampen til spilleforlengelse. Her ble det heller ingen scoringer. Ringerike vant til slutt 1-0 på straffer.

Grüner - Ringerike = 4-5 eter straffekonk (2-2, 1-2, 1-0)

Grüner ishall

Hoveddommere: Per Gustav Solem / Jørn Mccall Ekeberg

1.per: 1-0 04:45 Christoffer Gozzi (Joachim Sommer Nielsen) 1-1 05:33 Dylan Parks (Johan Eriksson) 1-2 14:55 David Åslin 2-2 16:25 William Mäkinen (Sommer Nielsen / Tobias Skuterud)

2.per: 2-3 20:29 Michael Söderberg (Åslin) 2-4 30:38 Kenneth Pappalardo Gulbrandsen (Södderberg) 3-4 Nicolai Eliesen (Sommer Nielsen / Gozzi)

3per: 4-4 46:44 Sommer Nielsen (Gozzi)