— Folk får 100 kroner i pant ved kjøp av et nytt ombrukt brannslukkingsapparat når de leverer sitt gamle, forklarer Christian Kagnes i Jernia ved Ringnes park.
— Folk får 100 kroner i pant ved kjøp av et nytt ombrukt brannslukkingsapparat når de leverer sitt gamle, forklarer Christian Kagnes i Jernia ved Ringnes park.

Christian hos Jernia i Ringnes Park gir deg pant for den gamle brannslukkeren din

Gamle brannslukkere utgjør fare for liv og helse fordi de ikke er effektive. I tillegg er gamle slukkere lite miljøvennlige. Men nå har Miljø Norge og Jernias oslobutikker gått sammen om en løsning.

Publisert

Jernia i Ringnes Park står butikkleder Christian Kagnes klar til å ta i mot utgåtte og gamle brannslukkere. Og han gir deg 100 kroner i pant ved kjøp av ny, ombrukt og miljøvennlig slukker.

Det samme gjelder nå alle andre Jernia-butikker i Oslo. Deretter settes den gamle slukkeren i stand igjen i samarbeid med selskapet Miljø Norge.

— Første til å ombruke brannslukkere

— Ikke bare blir det enklere for folk i Oslo å få levert inn sine utgåtte eller brukte brannslukkere, de får i tillegg 100 kroner i pant ved kjøp av et nytt ombrukt brannslukkingsapparat når de leverer sitt gamle, forklarer Kagnes.

Så blir de gamle brannslukkerne levert videre, og klargjort for ombruk av Miljø Norge.

— Miljø Norge er de første til å ta tak i prosessen med å utføre service på utgåtte og brukte brannslukkere i en skala som imøtekommer behovet i markedet, sier administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen.

— Reduserer klimaavtrykk med 1.000 tonn CO2

Faren for brann i boligen er en skremmende tanke for de fleste av oss. Hvis du skulle være så uheldig å være blant dem som opplever tilløp til brann i egen bolig, er én ting sikkert: Har du varslings- og slukkeutstyret i orden, øker du sjansene kraftig for en lykkelig utgang for deg og dine.

Men husk at skumslukkere ifølge regelverket skal til service hvert femte år, mens pulverslukkere skal hvert tiende år. Ved å velge en ombrukt brannslukker sparer du i tillegg miljøet for utslipp av 38 kg CO2, opplyser Jerna.

— Det er en drøm gått i oppfyllelse for Jernia, at vi nå har fått aktører som Miljø Norge som utfordrer dagens bruk-og-kast-samfunn. Med de salgsvolumene vi estimerer av brannslukkere, reduserer vi alene klimaavtrykket med 1.000 tonn CO2, sier Karlsen.

Powered by Labrador CMS