Trygve Råsberg Danielsen blir sju år i august. Sist fredag dro den unge fiskeren årets første laks i Akerselva - en fin fisk på nesten 2 kg.

6-åringen Trygve dro årets første laks i Akerselva. - Oj, pappa, den er stor!

— Han dro den inn helt selv! Rett nedenfor Kuba, sier pappa Joannis Bloch Danielsen om laksen sønnen Trygve (6) fikk før helgen. Dermed ble seksåringen den første til å ta laks i Akerselva i årets sesong.

Publisert

— Oj, den er stor pappa, ropte Trygve Råsberg Danielsen (6) da han fikk laksen på kroken i Akerselva like ved Kuba sist fredag.

Pappa Joannis Bloch Danielsen sto like ved, men seksåringen dro den rutinert inn helt på egenhånd til far som sto klar med håven. Årets første Akerselva-laks var tatt!

— Tok den med makk og lite blysøkke

— Ja, vi fisker jo mye sammen. Vi bor bare noen hundre meter fra Akerselva. Men tidligere har det stort sett blitt småørret, som vi har måttet sette ut igjen, forteller pappa Joannis til VårtOslo.

Men denne gangen ble det altså en laks på nesten to kilo. Og seksåringen, som blir sju i august, ble altså første fisker til å ta laks i Akerselva da årets sesong startet 1. juli.

— Trygve tok laksen med makk og et lite blysøkke, forteller pappa Joannis.

Lakesfangsten til seks år gamle Trygve har ikke gått upåaktet hen hos Oslomarka fisekadministrasjon (OFA). Der jubler de mins like mye som far og sønn.

— Det er dette fiske i Akerselva handler om!

— Utrolig moro! Det er bare å gratulere Trygve med fangsten, sier daglig leder Claus Hedeager Pedersen i OFA.

I gytetiden i fjor høst gikk det mye laks opp Akerselva. Her er en som forserer Øvre Foss på vei til gyteplassen sin.

— Det er jo akkurat dette fiske handler om! At barn og unge skal kunne få sånne opplevelser. Og tenk deg - her i Oslo kan de oppleve å fange laks midt i byen, sier OFA-sjefen begeistret.

Med lite vann i magasinene i Marka har det vært redusert vannføring i Akerselva i vår og sommer. Lite vann i elva kan skape problemer for både fisk og annet liv.

— Lav vannstand i Marka har selvsagt innvirkning på Akerselva. Men det er både laks og sjøørret i elva. Ved fisketelleren vår ved Nedre Foss overvåker vi hvor mye fisk som går opp, sier Hedeager Pedersen.

Powered by Labrador CMS