Et vitne til trusselhendelsen på Dælenenga forteller til NTB at han opplevde pågripelsen som voldsom, og at mannen som ble pågrepet ble bitt av en politihund.
Et vitne til trusselhendelsen på Dælenenga forteller til NTB at han opplevde pågripelsen som voldsom, og at mannen som ble pågrepet ble bitt av en politihund.

To knivhendelser ved Carl Berner og på Grünerløkka. Mann bitt av politihund fraktet til legevakt

Politiet måtte håndtere to separate knivhendelser like ved hverandre på kort tid i bydel Grünerløkka sent søndag kveld. En mistenkt måtte på legevakta etter å ha blitt bitt av en politihund under pågripelsen.

Publisert

Først rykket politiet ut til Dælenenggata ved Carl Berner etter å ha fått meldinger om en trusselsituasjon. Der fikk politiet kontroll på en person som er mistenkt for å ha truet en annen med kniv inne i en leilighet.

Mens politiet var der, fikk de melding om en mann som gikk med en stor kniv i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka. Politiet fikk kontroll på ham uten at noen ble skadd.

— Brukte politihund og pepperspray

— Det er ingen sammenheng mellom de to sakene, men vi var jo like ved, så vi var raskt på plass, sier operasjonsleder i Oslo-politiet Cathrine Silju.

— I trusselsituasjonen på Dælenenga var det folk som kjente hverandre som var involvert. Hva som er bakgrunnen for knivtruslene, vet vi ikke, sier operasjonslederen.

Et vitne til trusselhendelsen på Dælenenga forteller til NTB at han opplevde pågripelsen som voldsom, og at mannen som ble pågrepet ble bitt av en politihund. Oslo-politiet bekrefter dette, og sier mannen er kjørt til legevakta.

– Vi måtte bruke pepperspray og politihund på den siktede. Han ble bitt av politihunden. Han er på legevakta for å sjekke ut bittskadene, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

– Tilbakemeldingen vi har fått er at vi måtte bruke makt, men ikke mer makt enn nødvendig. Det skal rutinemessig skrives rapporter når vi har brukt makt, sier Stokkli.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS