SETT FRA SIDELINJA

Get har trukket seg som ligasponsor. Det koster Grüner opp mot 300.000 kroner, et betydelig og brutalt økonomisk tap for et lag som i utgangspunktet driftes på entusiasme.
Get har trukket seg som ligasponsor. Det koster Grüner opp mot 300.000 kroner, et betydelig og brutalt økonomisk tap for et lag som i utgangspunktet driftes på entusiasme.

Grüner og den vanskelige andresesongen i hockeyens eliteserie

Torsdag ble oppkjøringskampen mellom Grüner ishockey og Vålerenga avlyst på få timers varsel etter at en Grüner-spiller hadde vært utsatt for smitterisiko.

Spilleren har heldigvis testet negativt for Covid-19 og avgjørelse om å droppe kampen var helt riktig.

Det sier likevel noe om hvor utsatt årets hockeysesong er. Og, ikke minst, hvordan står Grüner oppe i det hele per i dag?

Det siste halvåret har gjort det alt annet enn enkelt å bygge videre på eliteserieprosjektet på Dælenenga.

Get har trukket seg som ligasponsor. Det koster Grüner opp mot 300.000 kroner, et betydelig og brutalt økonomisk tap for et lag som i utgangspunktet driftes på entusiasme.

Tapte inntekter fra billettsalg og sponsorer

Ishockeyforbundet har lagt opp til 45 serierunder på 165 dager, hvor det venter 10 karantenedager for alle lag som har vært i kontakt med eventuelle smittetilfeller. 10 dager er tre utsatte kamper per lag. Blir det flere enn ett tilfelle er veien kort til kutt i kamper i en sesongen allerede med publikumsbegrensninger.

Konsekvensene er, uansett eventuelle statlige kompensasjonsordninger, tapte billettinntekter oppå tapte sponsorinntekter.

Torsdagens kansellering viser nøyaktig hvor sårbar og uforutsigbart både seriespillet og økonomien blir. For Grüner og for alle andre. Hvor mye vil en bomtur til Narvik eller Stavanger koste? Hvor mye tapes på en kansellert hjemmekamp mot VIF? De største lagene har mest å tape, men Grüner har minst å gå på.

Ser vi litt innover har det skjedd forandringer både innenfor og rundt vantet.

Nye spillere fra Stjernen og Narvik

Jesper Öhrvall har tatt gullhjelmen med seg østover til MS i sommer. Likevel har stammen i laget resignert i tur og orden, sist med Kristian Kucera. Selv om Öhrvall, Carho Hansen, Pietilä og Zounek er navn jeg skulle ha sett med videre, er det spennende erstattere på plass.

Erik Lindhagen fra britiske Guildford Flames er omsider ute av karantene og får forhåpentligvis snart prøvd seg sammen med resten av laget. Kampen mot VIF kunne ha blitt hans første i lilla. Vålerengagutten Joachim Sommer Nielsen har returnert fra Stjernen til Oslo og tar sammen med Christoffer Larssen Berger fra Narvik med både nødvendig potensial og erfaring.

Alt annet enn tribunen blir trangt

Når vi snakker om isen: kommunen har gjort viktige tekniske utbedringer av ishallen, deriblant nytt underlag for isdekket. Ikke utbedringer av samme dimensjoner som Jordal Amfi, men i det minste ferdig i tide. Kapasiteten på publikumssiden kan på sikt visstnok også økes til 840. Ikke at vi får mye umiddelbart glede av det i vår sosialt distanserte samtid.

Sportslig står det nok relativt sett ikke så verst til med oss. Oppkjøringen kunne ha vært bedre, men det er likt for alle. Stallen kunne ha vært bredere, men situasjonen er nå det den er. Der de økonomiske musklene i fjor ikke strakk til, så vi at det vi hadde kunne spille jevngodt med de fleste andre, selv om det ble litt for få poeng av det.

Med samtlige klubber i sparebluss kan det fort jevne seg ut mer i et usikkert kampprogram, og forhåpentligvis har laget vokst de nødvendige størrelsene for korte ned avstanden til neste lag.

Det meste blir trangt i år. Bare ikke på tribunene.