I fjor spilte Steve Lukather og reste av TOTO på Over Oslo. I år blir det stille i Grefsenkollen.
I fjor spilte Steve Lukather og reste av TOTO på Over Oslo. I år blir det stille i Grefsenkollen.

Piknik i Parken og Over Oslo avlyses. Usikkert hva som skjer med Tons of Rock

Bo Kaspers orkester, Sigrid, Lars Vaular og Pet Shop Boys. Dette var noen av de artistene som skulle stå på scenen på Grefsenkollen i midten av juli. Også Piknik i Parken avlyser

Publisert

Bare minutter etter at kulturminister Abid Raja fortalte at alle kulturarrangement er avlyst frem til 15 juni, kom den første bekreftede avlysningen av en Oslo-festival.

Over Oslo på Grefsenkollen skulle etter planen ha gått av stabelen 16 - 19 juni. Til tross for at dette er etter datoen som myndighetene foreløpig har gått ut med, velger altså festivalen å avlyse.

10-års jubileum går fløyten

Festivalens avlysning henger trolig sammen med at de ulike bandene også er i ferd med å avlyse sine turnéer nå. Å arrangere festivaler er et voldsomt logistikk-puslespill.

Over Oslo skriver på sin Facebook-side at de hadde sett frem til å arrangere festivalen, som også ville være festivalens 10-års jubileum.

Nå velger festivalens ledelse å se fremover, og sier at festivalen vil gå på samme datoer i 2021. Det jobbes også på spreng for å få med flest mulig av de artistene som skulle vært med i år i 2021, og at det ser lovende ut.

Over Oslo vil komme tilbake med mer info i midten av mai. Så da kan det hende at East-end boys og West-end girls istedet kan treffes neste sommer.

Ingen PiPfest i sommer

Dette skriver Piknik i Parken på sin Facebook-side:

— Idag innførte regjeringen nye retningslinjer som forlenger forbudet mot samling av større folkemengder frem til 15. juni 2020.

— Vi har håpet i det lengste at vi skulle komme tilbake til normalen raskere, men vi har også forberedt oss på at festivalsommeren ikke kan gå som normalt. Vi er derfor allerede godt i gang med å forberede flytting av så mye av programmet som mulig til ny dato neste år.

Det blir ikke like god stemning i Sofienbergparken i 2020. Her fra PiP-fest 2019
Det blir ikke like god stemning i Sofienbergparken i 2020. Her fra PiP-fest 2019

— Kjøpte billetter vil gjelde til 2021, de som ønsker å refundere billetten vil få anledning til det. Vi jobber nå så raskt vi kan med å få hele plakaten for 2021 på plass, med artistene fordelt på dager. Vi slipper dette innen 18. mai, skriver Piknik i Parken.

De som da ønsker å bytte festivaldag eller å refundere sin billett vil få muligheten til det etter at etter at endelig program er sluppet, opplyser festivalledelsen.

Hva med Tons of Rock?

I 2019 flyttet rockefestivalen Tons of Rock til Ekebergsletta i Oslo etter fem år i Halden. Knallvær og prikkfritt arrangement gjorde at mange rockeentusiaster gledet seg til årets utgave.

VårtOslo var tidligere i dag i kontakt med ledelsen i Tons. De kunne fortelle at de følger utviklingen nøye.

Fra tidligere er det kjent at Iron Maiden, gigantbandet som skulle være headliner på på Ekeberg på torsdag, allerede har kansellert flere konserter i sommer.

Kanskje Oslo-folk må fortsette å synge fra verandaene utover sommeren? VårtOslo oppdaterer når det kommer nyheter fra Tons of Rock.

Powered by Labrador CMS