Oslo 20230527. Janni Thomsen under toppseriekampen i fotball for kvinner mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena lørdag.Foto: Terje Pedersen / NTB
Vålerenga-spillerne jubler og er nå kun ett poeng bak Rosenborg i kampen om seriegullet.

RBK snublet og Vålerengas damer tok innpå. Er bare ett poeng bak trønderne i gullstriden

Kampen om gullet i Toppserien går mot en thrilleravslutning. Serieleder Rosenborg spilte 1-1 mot Stabæk og skuslet bort to poeng i tittelkampen. Tabelltoer Vålerenga tok innpå med 1-0 hjemme mot Avaldsnes.

RBK fikk en tung start på lørdagens hjemmekamp. På glimrende vis vendte Mathilde Kruse opp i 16-meteren og hamret inn 1-0 til Stabæk.

Ti minutter før hvilen trillet de hvitkledde ballen tålmodig på gjestenes banehalvdel, og Cesilie Andreassen fikk til slutt pirket ballen i mål etter en retur fra keeper.

VIF påførte Riise nederlag

Etter pause var RBK farlig frampå ved flere anledninger, men Stabæk rodde i havn ett poeng i Trondheim.

Rosenborg sto med sju strake seirer i serien før lørdagens oppgjør. Forrige poengtap kom borte mot Lyn 18. juni.

På Valle mønstret gullkonkurrent Vålerenga et praktangrep like før pause, og Stine Brekken ordnet 1-0-ledelse mot John Arne Riises Avaldsnes.

De blåkledde holdt stand, og Nils Lexerøds lag er nå bare ett poeng bak Rosenborg i kampen om gullet.

RBK har brukt store deler av sesongen til å jakte på Vålerenga i tet, men Oslo-klubben rotet bort overtaket med to uavgjortkamper i september.

Kan bli avgjort i siste runde

Rivalene møtes i Trondheim i siste serierunde, før de uken etter skal gjøre opp om NM-gullet på Ullevaal.

Bronseplasserte LSK Kvinner traff tverrliggeren tidlig i bortekampen mot Røa. Ti minutter senere fikk Irene Dirdal lykketreff og scoret kampens eneste mål.

I Bergen kranglet tabellfirer Brann og Rakel Engesvik inn en tidlig 1-0-ledelse i derbyet borte mot nedrykkstruede Arna-Bjørnar. Etter pause scoret Marthine Østenstad, Johanna Renmark og Amalie Eikeland en gang hver i 4-0-seieren.

Avstanden mellom treer LSK og firer Brann er seks poeng.

I hjemmekampen mot Lyn var Åsane i ferd med å ta et langt steg vekk fra nedrykksstriden med en knepen 1-0-seier, men bortelaget utlignet like før slutt. Luken ned til tabelljumbo Avaldsnes er likevel komfortable åtte poeng.