Birte Sjule, Thor Georg Sælid og Sirin Hellvin Stav,
Birte Sjule, konsernsjef i Sporveien, Thor Georg Sælid, konserndirektør for infrastruktur og prosjekter i Sporveien og Sirin Hellvin Stav, byråd for miljø og samferdsel står der hvor ny utgang kommer.

Nå får Tøyen T-banestasjon ny utgang

I 2024 bygger Sporveien ny adkomst til Tøyen T-banestasjon, nær Tøyenparken. Dermed kan flere titusen daglige reisende glede seg til ny og bedre adkomst til T-banestasjonen.

Publisert

Tøyen T-banestasjon er godt besøkt. Med dagens T-banetrafikk kjører 1 003 tog til og fra de østlige bydelene gjennom Tøyen stasjon hver dag. 

Togene har aller flest reisende ved passering Tøyen. Cirka 30 000 personer går av og på Tøyen T-banestasjon i løpet av en vanlig hverdag.

Sjakt, t-banen
Slik ser den nye adkomsten til t-banen, med heis, ut.

Bedre tilgjengelighet for flere

Tøyen T-banestasjon ligger i nærheten av Botanisk hage, Naturhistorisk museum, kulturhuset Gamle Munch, Tøyenparken og Tøyenbadet, og den nye utgangen blir en naturlig adkomst til alle disse besøksmålene. 

Barn og unge som eksempelvis skal bade på Tøyenbadet eller spille fotball på Caltexløkka i Tøyenparken vil med den nye adkomsten få en tryggere reisevei, da de slipper å krysse Finnmarksgata for å komme seg til og fra.

Birte Sjule, Thor Georg Sælid og Sirin Hellvin Stav,
– Den nye inngangen til Tøyen T-banestasjon gjør det lettere å reise med T-banen til og fra Tøyen, sier Birte Sjule (t.h), konsernsjef i Sporveien.

– Enklere med rullestol

– Vi jobber hele tiden for at det skal bli enklere å reise kollektivt og ser frem til at vi nå får på plass en helt ny adkomst til denne stasjonen. Jeg er spesielt glad for at det blir tryggere for barn som skal til Tøyenparken eller Tøyenbadet og at det samtidig blir enklere for folk med rullestol eller barnevogn, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG).

Tøyen t-banestasjon nedgang
Fasaden vil være i tegl for å bevare helhetlig identitet med resten av Tøyen T-banestasjon og annen bebyggelse på Tøyen.

Den nye adkomsten til Tøyen T-banestasjon får både trapp og heis, noe som gjør det enkelt for de reisende å ta adkomsten i bruk.

Hvordan vil den nye utgangen se ut?

Sporveiens konserndirektør for infrastruktur og prosjekter, Thor Georg Sælid, ser frem til den videre planleggingen av T-baneadkomsten:

– Akkurat nå er prosjektet inne i en prosjekteringsfase. Dersom alt går etter planen, starter vi byggingen av ny adkomst på Tøyen i løpet av våren 2024. Den nye T-baneadkomsten vil også fungere som en ekstra nødutgang, og målet er at den skal står ferdig i 2025.

Fasaden vil være i tegl for å bevare helhetlig identitet med resten av Tøyen T-banestasjon og annen bebyggelse på Tøyen. Den nye adkomsten skal få store vindusflater og vil forhåpentligvis oppleves som åpen, lys, og trygg for de reisende.

Powered by Labrador CMS