— Alle er under 15 år. Utover det vil jeg ikke gå nærmere inn på alderen, sier Oslo-politiets operasjonsleder Per Ivar Iversen til VårtOslo.

13 mindreårige tatt for hærverk på Helsfyr: - Så unge at de ikke kan straffes, sier politiet

Politiet anholdt i kveld 13 svært unge tenåringer ved Helsfyr T-banestasjon. To av dem er mistenkt for å ha tømt et brannslukkingsapparat inne på stasjonen. Samtlige som ble tatt av politiet er under kriminell lavalder og kan ikke straffes.

Publisert

— Alle er under 15 år. Utover det vil jeg ikke gå nærmere inn på alderen, sier Oslo-politiets operasjonsleder Per Ivar Iversen til VårtOslo.

Operasjonssentralen ved Oslo politidistrikt meldte om hærverk ved Helsfyr T-banestasjon ved 20.20-tiden tirsdag kveld.

— Under kriminell lavalder og kan ikke straffes

— Tilsammen 13 ungdommer er anholdt av politiet i forbindelse med skadeverk. To av ungdommene tømte et brannslukningsapparat inne på stasjonen. 11 av ungdommene blir bortvist fra stedet. De to mistenkte blir overlatt til sine foreldre, skriver politiet på Twitter.

— Hvilke reaksjoner kan de to som er mistenkt for skadeverk forvente seg?

— Nå er begge to under kriminell lavalder, så slik sett kan de ikke bli straffet for hærverket. Men jeg antar at vi kaller inn begge sammen med foreldrene til en samtale med politiet forebyggende tjeneste, sier operasjonsleder Iversen tirsdag kveld.

— Det er dessuten rimelig å anta at det vil komme et erstatningskrav for skadeverket. Det er det jo foreldrene som i så tilfelle må betale, sier Per Ivar Iversen til VårtOslo.

* VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS