Dieselutslipp i havnebassenget
Oslo brann- og redningsetat var raskt på plass for å rydde opp da diesekutslippet oppstod 8. april.

Dieselutslippet i Oslofjorden står fortsatt uoppklart: – Som å lete etter nåla i høystakken

Brannvesenet venter fortsatt på den store rapporten om dieselutslippet i havnebassenget. – Detektivarbeidet står litt på stedet hvil, sier kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat Sigurd Folgerø Dalen.

Publisert

Mandag 8. april gikk forurensningsalarmen i hovedstaden da det ble oppdaget større mengder med forurensede vannflak i indre havn. Oslo brann- og redningsetat og andre etter satte raskt i gang jakten på kilden til utslippet.

Foreløpig har man ikke klart å finne denne, men fredag i forrige uke bekreftet brann- og redningsetaten til VårtOslo at de nå, etter å ha fått svar på prøver tatt av utslippet, var sikre på at det var diesel som hadde lekket ut. 

Den siste uka har etaten ventet på en større analyse rundt funnene fra Sintef, men denne har de fortsatt ikke mottatt.

– Vanskelig å finne kilden

– Foreløpig står jakten på utslippskilden litt på stedet hvil. Når dine første teorier viser seg å ikke stemme, blir det litt som å finne nåla i høystakken, forteller kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat, Sigurd Folgerø Dalen til VårtOslo.

Dieselutslipp i havnebassenget.
Slik så utslippet i havnebassenget ut fra lufta noen dager etter utslippet.

Han forklarer videre at de fortsatt venter på en utvidet rapport fra Sintef rundt samensetningen av stoffene i utslippet, men er usikker på om denne vil kunne være med på å gi noen nye ledetråder i jakten på hvor utslippet stammet fra.

– Når det har gått så lang tid uten funn blir det vanskelig å finne kilden til utslippet, slår Folgerø Dalen fast.



Powered by Labrador CMS