Politi og brannmannskaper saumfarte perrongen og T-banesporet etter skytingen mandag kveld.

T-baneskyting på Brynseng: Vitner trodde de skulle bli skutt. Offer ikke livstruende skadd

Ved 23.30-tiden mandag var fortsatt ingen pågrepet for å ha skutt en mann i 20-årene ved Brynseng T-banestasjon tidligere på kvelden. Offeret, en mann i 20-årene, er alvorlig men ikke livstruende skadd, sier politiet.

Publisert

— Vi holder på å danne oss et bilde av hva som har skjedd nå. Det jeg kan si om skadene til den fornærmede, er at de er forenlige med skuddskader, sa operasjonsleder Line Skott til NTB ved 21-tiden.

Brynseng stengt og alle T-baner stanset

Stort oppbud av politi og øvrig personell fra nødetatene rett etter skytingen ved Brynseng T-baenstasjon.

Politiet gjorde undersøkelser inne på Brynseng T-banestasjon utover mandagskvelden. Blant annet ble både spor og perronger saumfart etter spor. Men ved 21.50-tiden var ingen personer pågrepet mistenkt for skytingen.

Alle T-baner ble stanset og Brynseng stasjon ble stengt kort tid etter skytingen. Men trafikken kom i gang igjen utover kvelden, opplyser Ruter.

Operasjonsleder Line Skott sier at det ikke er noen grunn for politiet til å tro at gjerningspersonen utgjør noen fare for andre.

— Ikke ut ifra de opplysningene vi har nå, sier hun til NTB.

— Alle ble kjemperedde på perrongen

Politi med hund i søk etter spor og gjerningsperson etter skyting ved Brynseng mandag kveld.

Et av vitnene forteller til Aftenposten at hun var nede på perrongen og ventet på T-banen på Brynseng stasjon da skyteepisoden skjedde.

— Det kom folk løpende, og så smalt to skudd. Alle ble kjemperedde på perrongen. Vi løp ned til enden av perrongen, sto i en klynge der og lurte på om vi skulle bli skutt eller ikke, sier kvinnen.

Hun forteller at det tok ti minutter før politiet kom til T-banevognen der ungdommene som hadde løpt fra stedet, var, og det var hun som meldte fra om dem til føreren av vognen.

— Jeg synes dette var skremmende, jeg ble lei meg. Det er ikke Oslo, det er ikke vår by mer, sier hun

Powered by Labrador CMS