Oslo  20170320.
Jernbanetorget i Oslo sentrum, trafikknutepunkt for buss, trikk, t-bane og tog. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Oslo 20170320. Jernbanetorget i Oslo sentrum, trafikknutepunkt for buss, trikk, t-bane og tog. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Person tok seg til toppen av Ruter-tårnet i Oslo

Forbipasserende kunne tidlig i ettermiddag observere en skrikende og hoiende person i Ruter-tårnet på Jernbanetorget. Men politiet har ikke klart å lokalisere noen i tårnet eller på vei ned.

Publisert

Det var Ruter selv som varslet politiet om hendelsen.

— Det ble beskrevet at vedkommende løp i trappene i midten av tårnet. Da vi ankom, prøvde vi å lokalisere vedkommende, men det var ingen i tårnet da, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

— Mulig personen klatret ned igjen

Politiet skal nå etterforske hvordan vedkommende kom seg opp i tårnet, som også er kjent som Trafikanten. Alder og kjønn på personen er ikke kjent.

— Mulig personen har klart å klatre ned fra tårnet før nødetatene ankom stedet. Vi er nå på vei opp i tårnet for å verifisere dette, skrev politiet på Twitter klokken 13.45.

Litt senere konkluderte politiet med at det ikke lenger befant seg noen i tårnet.

Tårnet ble reist i 1987 som et skille mellom det nye torget foran Oslo sentralstasjon og det gamle torget foran inngangen til Østbanehallen. Under tårnet ligger Ruters servicesenter Trafikanten.

Powered by Labrador CMS