Ett sted i Motzfeldts gate og to steder i Olafiagangen måtte politiet gripe inn og stanse ulovlige samlinger med tilsammen 97 personer søndag kveld.
Ett sted i Motzfeldts gate og to steder i Olafiagangen måtte politiet gripe inn og stanse ulovlige samlinger med tilsammen 97 personer søndag kveld.

Politiet aksjonerte mot tre ulovlige samlinger med til sammen 97 personer på Grønland i kveld

To steder i Olafiagangen og ett sted i Motzfeldts gate gikk politiet søndag kveld til aksjon mot ulovlige samlinger med folk. Tilsammen 97 personer var samlet ved de tre ulike sammenkomstene på Grønland, opplyser politiet.

Publisert

— I Motzfeldts gate har vi kommet over et forsamlingslokale som hadde til sammen 15 gjester, skriver politiet på Twitter søndag kveld ved 19-tiden.

— Vi vurderer om vi skal anmelde arrangøren, eller om dette er å regne som en privat sammenkomst, der alle tilstedeværende blir anmeldt, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.

Spilte kort og så fotball

Mens byrådsleder Raymond Johansen meldte om omfattende nedstenging av hovedstaden søndag kveld, var 82 personer samlet for å spille kort og se på fotballkamp i Olafiagangen, skriver NTB.

– I Olafiagangen har vi kommet over to arrangementer med til sammen 82 personer. Ansvarlige for de to lokaler blir anmeldt. Lokalene blir tømt for personer, skriver politiet på Twitter.

Ved flere tidligere tilfeller under koronapandemien har politiet måttet gripe inn og stanse ulovlige samlinger med folk i ulike lokaler i bydel Gamle Oslo.

Risikerer bøter på opp til 10.000 kroner

I november i fjor ryddet politiet også et lokale i Motzfeldts gate. Samme døgn måtte også en ulovlig samling vis-a-vis Politihuset stanses.

Ved alle tilfellene blir personene tilstede anmeldt og bøtelagt, opplyser politiet. Arrangører risikerer opp til 10.000 kroner i bot, mens deltakere kan få bøter på opp til 5.000 kroner, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS