Jonas Oppøyen gir seg som hockeyspiller etter å ha vært satt ut av spill i over et år etter en hjernerystelse.
Jonas Oppøyen gir seg som hockeyspiller etter å ha vært satt ut av spill i over et år etter en hjernerystelse.

Vålerengas "Mr. 100-prosent" Jonas Oppøyen (31) legger hockeyskøytene på hylla for godt

Etter to sesonger med problemer grunnet en hjernerystelse har Vålerengas Jonas Oppøyen valgt å gi seg som hockeyspiller. — Et stort tap for klubben, sier kaptein Martin Røymark.

Publisert

Den 7. oktober i fjor spiller Vålerenga ishockey bortekamp mot Grüner på Dælenenga. I løpet av kampen må Jonas Oppøyen forlate isen, og kommer ikke tilbake for å fullføre kampen.

I ettertid viser det seg at 31-åringen hadde pådratt seg en hjernerystelse. I etterkant har han jobbet hardt med å komme tilbake på isen, men ettervirkningene gjorde at han har måttet holde seg helt unna isen siden kampen på Løkka.

Da VårtOslo snakket med Oppøyen i VIP-området på Jordal før jul i fjor, var han fortsatt preget av hodeskaden, men optimistisk med tanke på å komme tilbake i kongeblått.

Tirsdag kunngjorde løperen at han legger skøytene på hylla for godt. Dermed blir det ikke noe comeback i Vålerenga for 31-åringen.

— Tar med meg mange gode minner

Til klubbens hjemmesider forteller løperen, med 466 seriekamper på 15 sesonger for iskrigerne, at det å legge opp ikke har vært noen enkel beslutning å ta, men Oppøyen mener dette var det beste valget helsesituasjonen tatt i betraktning.

Han er stolt over hva han har fått vært med på de siste femten årene.

Jonas Oppøyen har en lang karriere bak seg i kongeblått. Her svever han lavt over isen i en seriekamp mot Storhamar.
Jonas Oppøyen har en lang karriere bak seg i kongeblått. Her svever han lavt over isen i en seriekamp mot Storhamar.

— Hockey har gitt meg mange gode minner og erfaringer. Jeg har møtt masse mennesker gjennom hockeyen, og mange av dem har blitt mine beste venner, sier han.

Og kanskje blir Vålerenga-gutten forfatter på sine gamle dager. En skal i hvert fall aldri si aldri.

— Jeg har vært i Vålerenga siden jeg var rundt 13 år gammel og har opplevd utrolig mye på denne tiden. Det er så mye at jeg kunne skrevet en bok om det, sier 31-åringen.

— Et stort tap for klubben

Tirsdagens beslutning fra klubblegenden kom kanskje ikke som noe stort sjokk på lagkameratene, men det var likevel en trist beskjed for spillere som er vokst opp med "Oppy" rundt seg.

— 'Oppy' blir et stort tap for klubben, mener kaptein Martin Røymark.
— "Oppy" blir et stort tap for klubben, mener kaptein Martin Røymark.

— Det er et stort tap for laget og for klubben at Jonas ikke kan spille lenger, sier lagkaptein Martin Røymark.

Han er raus med komplimentene når han skal beskrive hvor viktig Oppøyen har vært for østkantklubben gjennom 15 sesonger

— "Oppy" er en fantastisk lagkamerat, som alltid gir 100 prosent for klubben Han har også vært en viktig bidragsyter i garderoben. Med sitt gode humør har han vært en skikkelig humørspreder, mener kaptein Røymark.

Powered by Labrador CMS