— Tøyen legoklubb trenger et permanent sted hvor de bokstavelig talt kan bygge videre på det de allerede har startet på. Her styreleder Jon-André Fosstvedt og superbygger Joakim Wang.

Et rop om hjelp fra Tøyen legoklubb: Vi trenger et fast sted å være

— Dette er et rop om hjelp. Vi ser rett og slett etter en rik onkel, ei snill tante eller en smart og kreativ lokalpolitiker som kan finne et lokale vi kan bruke, sier styremedlem Joakim.

Publisert

Tøyen legoklubb trenger et sted å være. Et permanent sted hvor de ikke trenger å rydde opp alt hver kveld. Et sted hvor de kan ha tilhold, og hvor de bokstavelig talt kan bygge videre på det de allerede har startet på.

— Vi er husløse. Med er fast tilholdssted vil vi kunne tilby opplæring, og vi vil lettere kunne komme i kontakt med foreldrene, sier stifter av og styreleder i Tøyen legoklubb Jon-André Fosstvedt.

Ingen konkurranse

Fosstvedt peker på at legoklubben i motsetning til nesten alle fritidstilbud til barn ikke har konkurranse som hovedmål, men at de ønsker å bygge relasjoner mellom deltakerne.

Legokubben har fått være flere steder, blant annet på Biblo Tøyen, og på Decihman Tøyen.

Legoklubben har besøk av rundt 150 barn i uka, og vil i alle tilfeller fortsette å møtes som her på Tøyen bibliotek. For ordens skyld, bildet er redigert

En viktig grunn til at de trenger et permanent tilholdssted er muligheten for å tenke og bygge stort.

— Skal du bygge i større skala, kan du ikke rydde opp etter noen timer. Vi er ikke kastet ut noe sted, og er ikke i konflikt med noen. Dette er et rop om hjelp. Vi ser rett og slett etter en rik onkel, ei snill tante eller en smart og kreativ lokalpolitiker som kan finne et lokale vi kan bruke. Vi ber ikke om noe stort areal, sier styremedlem Joakim Wang.

Vant LEGOMasters

Wang og Fosstvedt forteller at barn og unge har strømmet til legoklubben denne vinteren. Nå har klubben besøk av rundt 150 barn hver uke.

Interessen har økt enormt, ikke minst etter at Wang sammen med sønnen Ebbe stakk av med seieren i TV2-serien LEGOMasters. Wang kan fortelle om folk som ber om å få ta en selfie med den store legomesteren.

— For de som er keene på å ta legobyggingen ett steg videre, trengs det et fast tilholdssted. Da kan vi også ha et tilbud opp i mot skolene i nærheten. Nærområdet vårt er på Tøyen, og ellers i bydel Gamle Oslo. Et sted hvor en ti-elleveåring kan rusle bort etter skoletid, forteller Wang.

Gjerne nært Tøyen

— Tilbudet er gratis, og det ønsker vi å holde på så lenge som mulig. Det er viktig i denne bydelen. Det kan kanskje redusere mulighetene til å finne et eget lokale, men uansett så skal vi ikke leie Theaterkaféen. Vi er åpne for det meste, men det er mest naturlig for oss at vi holder til i nærheten av Tøyen, sier Fosstvedt.

Powered by Labrador CMS